Hyun Youk sluit zich aan bij CIFAR Global Scholars-netwerk

Nieuws - 25 september 2018 - Communication TNW

Hyun Youk (Bionanoscience) is geselecteerd als een van de 12 onderzoekers die mogen deelnemen aan het CIFAR Azrieli Global Scholars-programma. Youk krijgt een prestigieuze termijn van twee jaar met 100.000 dollar aan onderzoeksondersteuning.

Het nieuwe cohort van CIFAR Azrieli Global Scholars zal zich aansluiten bij bijna 400 van 's werelds beste onderzoekers die zich bij CIFAR bezighouden met enkele van de meest interessante en belangrijke vragen waar de wereld vandaag de dag voor staat. Iedere wetenschapper krijgt 100.000 dollar aan onderzoekssteun en wordt gedurende twee jaar onderdeel van één van de twaalf onderzoeksprogramma's van CIFAR.

"Ik ben erg vereerd en dankbaar voor de steun van CIFAR en, in werkelijkheid, voor de erkenning van het harde werk en de creatieve ideeën van mijn studenten. Ik ben blij dat ook zij van de steun profiteren", aldus Youk.

Divers onderzoek
De leden van de groep van 2018 komen uit Israël, Singapore, Nederland, de Verenigde Staten en Canada. Hun onderzoeksinteressen variëren van duurzame energie tot astrofysica, hoe microben die op en in ons leven en onze gezondheid en evolutie beïnvloeden , en het begrijpen van het bewustzijn. 

Hyun Youk zelf sluit zich aan bij het Molecular Architecture of Life-programma, dat de details van de complexe moleculaire processen die ten grondslag liggen aan alle levende systemen tracht te ontwarren, wat implicaties heeft voor alles - van ons begrip van evolutie tot ons vermogen om ziekten te behandelen. 

"Dit is een indrukwekkende groep", zegt Pamela Kanellis, Senior Director, Research & Global Academy van CIFAR. "We zijn verheugd dat we deze mensen de kans kunnen geven om hun leiderschap als vroege carrièreonderzoekers via dit programma te voeden, en we zijn ook enthousiast over de bijdragen die zij gaan leveren aan onze onderzoeksprogramma's.".

Over het programma
Het CIFAR Azrieli Global Scholars-programma financiert en ondersteunt onderzoekers binnen vijf jaar na hun eerste academische positie en helpt hen bij het opbouwen van onderzoeksnetwerken en het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die nodig zijn om leiders te worden op het gebied van wereldwijd onderzoek.

CIFAR Azrieli Global Scholars hebben ook de mogelijkheid om de resultaten van hun onderzoek buiten de academische wereld te versterken door mogelijkheden te creëren om ideeën uit te wisselen met beleidsmakers, bedrijfsleiders en mensen uit de praktijk.