Marileen Dogterom benoemd tot Society Fellow van de Biophysical Society

Nieuws - 05 september 2018 - Communication TNW

Marileen Dogterom (Bionanoscience) is een van de zeven mensen die zullen worden aangewezen als Society Fellows van de Biophysical Society. Ze krijgt deze onderscheiding voor haar baanbrekend experimentele werk om licht te werpen op de fysische mechanismen die de assemblage en dynamiek regelen van cytoskeletfilamenten, in het bijzonder microtubuli.

Deze benoeming is een eerbetoon aan de vooraanstaande leden van de Biophysical Society die blijk hebben gegeven van uitmuntendheid in de wetenschap, hebben bijgedragen aan de uitbreiding van het gebied van de biofysica, en die het genootschap gedurende hun hele carrière hebben ondersteund. De Fellows zullen worden geëerd tijdens de prijsuitreiking op de 63e jaarlijkse bijeenkomst van de Biophysical Society in maart 2019 in het Baltimore Convention Center, Maryland.

Bezoek deze pagina om te zien wie de andere nieuw aangewezen Society Fellows zijn.

Over de Biophysical Society

De Biophysical Society werd in 1958 opgericht om de ontwikkeling en verspreiding van kennis op het gebied van de biofysica te leiden. Het doet dit door middel van haar vele programma's, waaronder vergaderingen, publicaties en commissieactiviteiten. De leden van het genootschap, nu meer dan 9.000, werken in de academische wereld, het bedrijfsleven en bij overheidsinstanties over de hele wereld.