Nuon Solar Team behaalt 2e startpositie

Nieuws - 20 september 2018 - Webredactie Communication

Afgelopen woensdag, bij de kwalificatie voor de startpositie bij de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid-Afrika, waren de Japanners het Nuon Solar Team net één seconde te snel af. Daardoor starten de Nederlanders met hun zonnewagen Nuna9S op zaterdag 22 september vanaf de tweede plek.

De kwalificatie vond plaats op een straatparcours ten noorden van Pretoria, waar Nuna9S zich moest bewijzen op een slalom van 400 meter. Het was de eerste confrontatie tussen de 9 teams die deelnemen aan de achtdaagse zonnerace over een afstand van 4.500 kilometer. “Nuna voelde goed aan en lag stabiel op de weg tijdens de slalom”, zegt Jelmer van der Hoeven (kwalificatiecoureur en een van de coureurs tijdens de race). “Ik heb er alle vertrouwen in dat we de diverse landschappen van Zuid-Afrika aankunnen. Het wordt spannend, maar met onze intelligent cruise control zien we zeker goede mogelijkheden om het Japanse team Tokai te verslaan.”

TU Delft - Kwalificatie Nuna9S (credits: Imagine People)

Steun van de Nederlandse ambassadeur
Het Nuon Solar Team kreeg woensdag morele steun van de Nederlandse ambassadeur in Pretoria, Han Peters: “Nederland staat bekend om zijn innovaties op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Met ambitieuze klimaatdoelen voor ogen, zoals 40 procent minder CO2-uitstoot in 2030, moeten we slim denken én samen denken. Gelukkig hebben we intelligente, jonge mensen van de Technische Universiteit Delft om aan deze ideeën te werken.” Peters rijdt zaterdag bij de start van de Sasol Solar Challenge mee in het konvooi achter Nuna9S. Voor coureur Pauline Overes wordt het die dag meteen heel spannend: zij moet de zonnewagen met 110 kilometer per uur over een drukke zesbaans snelweg manoeuvreren, links rijdend.

Coureur Jelmer van der Hoeven in Nuna9S (fotocredit: Jorrit Lousberg)


Contactinformatie

Voor vragen, beeldmateriaal en interviewverzoeken kan je contact opnemen met het Nuon Solar Team:
Luka Jaksic (ter plaatse in Zuid-Afrika)
+31 (0)6 15 60 63 64 
pers@nuonsolarteam.com

of 

Sarah Bennink Bolt (in Nederland)
+31 (0)6 54 76 48 71
pers@nuonsolarteam.com 

Blijf op de hoogte via www.nuonsolarteam.com, TwitterLinkedIn en Facebook