De startup Physee heeft 1,5 miljoen euro aan financiering opgehaald om de ontwikkeling en verkoop van de slimme, stroomopwekkende ramen te versnellen. Het geld is bijeengebracht met een speciaal Clean-Tech Real Estate Consortium, dat bestaat uit Daan van der Vorm (Vorm Ontwikkeling), Coen van Oostrom (EDGE Technologies), Job Dura (Dura Vermeer Groep), Familie Van Veggel (Timeless Investments) en technologiebedrijf oprichter en professionele investeerder Dinko Valerio (CRXL).

Physee, een spin-off van de TU Delft, zal het geld gebruiken om de productie op te schroeven en gepatenteerde technologieën vanuit een pril stadium verder te ontwikkelen. Daarnaast stelt de financiering het bedrijf in staat om actief te worden grote steden in het buitenland. Op deze manier wil het bedrijf bijdragen aan de realisatie van de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties.

Ferdiand Grapperhaus jr., CEO van Physee: "Een duurzame toekomst moet eenvoudig een beter alternatief bevatten hoe we de gebouwen, waar we 90 procent van onze tijd doorbrengen, ontwikkelen én gebruiken. Dat we zoveel binnen zijn leidt ertoe dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor 40 procent van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Bij Physee is het onze missie om van gebouwen comfortabele zelfdenkende energiecentrales te maken.”

Schaalbare vastgoedoplossingen die het energieverbruik van gebouwen verbeteren en bijdragen aan de productiviteit van de beroepsbevolking, hebben een groot toepassingspotentieel en daarom enorme kansen om onze woonomgeving #ParisProof te maken.

Daan van der Vorm

Daan van der Vorm, CEO Vorm Ontwikkeling, bestuurslid van de Dutch Green Building Council en hoofdinvesteerder van het consortium: "Schaalbare vastgoedoplossingen die het energieverbruik van gebouwen verbeteren en bijdragen aan de productiviteit van de beroepsbevolking, hebben een groot toepassingspotentieel en daarom enorme kansen om onze woonomgeving #ParisProof te maken. De ontwikkeling ervan is een uitdaging, omdat een conservatieve industrie afhankelijk is van talrijke stakeholders die niet gewend zijn te veranderen. Daarom willen wij het goede voorbeeld geven door samen met PHYSEE de leiding te nemen in duurzame innovatie."

Physee werd in 2014 opgericht door Willem Kesteloo en Ferdinand Grapperhaus en produceert de elektriciteits- en gegevens genererende glasproducten PowerWindow en SmartWindow. Sinds oprichting heeft het technologiebedrijf met succes verschillende vastgoedprojecten met deze innovatieve producten uitgerust, zoals het hoofdkantoor van de Rabobank in Eindhoven en het hoofdkantoor van de Goede Doelen Loterij in Amsterdam. Via Delft Enterprises investeert ook de TU Delft in het bedrijf.

/* */