Science Centre Delft, onderdeel van de TU Delft, is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Naast de eer, maakt het Science Centre kans op een bedrag van € 100.000. Daarmee kan het Science Centre een museumdroom verwezenlijken: een nieuw state-of-the-art RobotLab. Daar kunnen het publiek en scholen met de nieuwste robots werken, maar ook zelf robots ontwerpen en bouwen. Onderzoekers en studenten van verschillende faculteiten van de universiteit ontwikkelen het RobotLab. 

Een vakjury nomineerde, naast het Science Centre, GeoFort in Herwijnen en Maritiem Museum Rotterdam. Volgens de jury laat Science Centre Delft op voortreffelijke wijze allerlei aspecten van modern technisch onderzoek zien en ervaren. Het Science Centre verleidt de bezoeker om actief deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek in het museum. TU-studenten stimuleren en begeleiden daarbij. Het museum weet op een zeer actieve manier scholieren van het voortgezet onderwijs te interesseren in wetenschap en techniek. Het Science Centre is de laatste jaren niet alleen voor jongeren, maar ook voor (groot)ouders en kinderen een aantrekkelijk en stimulerend museum geworden.   

Het museum met de meeste publieksstemmen wint de Museumprijs. Vanaf vandaag tot en met dinsdag 8 mei kun je stemmen op www.museumprijs.nl. Op vrijdag 18 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Meer informatie?
Neem contact op met Michael van der Meer (directeur Science Centre Delft), via m.j.m.vandermeer@tudelft.nl of 015 27 89192.