TU Delft stijgt opnieuw op QS Rankings

Nieuws - 16 september 2014 - Webredactie Communication

Voor de vierde maal op rij stijgt de TU Delft in de QS World University Rankings. De TU Delft staat nu op positie 86 (95 in 2013) in deze wereldwijde ranglijst van universiteiten. In de sublijst 'Engineering & Technology' staat de TU Delft op positie 16 (15 in 2013)  en bij 'Natural Sciences' op positie 79. Vergeleken met de andere Nederlandse universiteiten staat de Delftse universiteit op plaats 4 (5 in 2013) en op de eerste plaats in de sublijsten 'Engineering & Technology' en 'Natural Science'.

Zes indicatoren

De QS World University Rankings is een ranglijst van 850 universiteiten wereldwijd. De universiteiten worden gerangschikt op basis van zes indicatoren: wetenschappelijke reputatie,  reputatie bij werkgevers, staf/student ratio, citaties per medewerker, internationale studenten en internationale medewerkers.

Reputatie en citaties

De TU Delft presteert al jaren sterk op wetenschappelijke reputatie, reputatie bij werkgevers en het aandeel internationale medewerkers. De stijging  van dit jaar komt door een betere score op het gebied van wetenschappelijke citaties, internationale herkomst van medewerkers en de reputatie bij werkgevers van alumni. Ook de reputatie bij wetenschappers laat een lichte stijging zien.

Compliment

College van Bestuur-voorzitter Dirk Jan van den Berg is blij met de uitslag: β€œDe ranking laat zien dat wetenschappers wereldwijd positief zijn over onze wetenschappers. Bovendien worden onze alumni gewaardeerd op de arbeidsmarkt, zoals blijkt uit de reputatie bij werkgevers. Een mooi compliment voor onze wetenschappers en studenten die de bron zijn van die publicaties en de reputatie. ” Van den Berg plaatst meteen ook een kanttekening: β€œEr verschijnen jaarlijks meerdere ranglijsten die op verschillende manieren naar de universiteiten kijken. Daardoor kan het resultaat van verschillende ranglijsten uiteenlopen en kunnen veranderingen in hun werkwijze soms verschuivingen opleveren.”

Nederlandse universiteiten

Zes van de dertien Nederlandse universiteiten hebben een plaats in de wereldwijd top 100. Dirk Jan van den Berg: β€œHet is goed om te zien dat Nederlandse universiteiten goed presteren. De ranglijsten inspireren om aan onze prestaties te blijven werken. Er is alle reden om in Nederland te blijven investeren in universiteiten, om de sterke positie in de toekomst te kunnen handhaven.”

Meer informatie.