In januari lanceerde het Universiteitsfonds Delft het crowdfundingplatform supporttudelft.nl Het platform introduceerde vier nieuwe, inspirerende projecten die stuk voor stuk impact op de samenleving moeten bewerkstelligen. Twee campagnes zijn inmiddels afgesloten en de studententeams zijn klaar om hun project naar een hoger niveau te tillen.

‘We zijn inmiddels zes weken live, en we mogen nu al concluderen dat veel onderzoekers, studenten en de 'crowd’ zelf blij zijn dat crowdfunding een reële mogelijkheid is geworden om extra financiën te verwerven en om mensen bewust en betrokken te maken’, aldus Jacqueline Leemkuil, contactpersoon en coördinator voor het crowdfundingplatform.

Campagne Make us March

De campagne Make us March heeft 76% van het streefbedrag gehaald, wat neerkomt op in totaal € 7665. Dankzij deze donaties kan een begin worden gemaakt met de uitvoering van het Make us March-project, dat mensen met een verlamming weer wil laten lopen. Het team streeft ernaar om in de zomer van 2018 een volledig nieuwe exoskelet te kunnen presenteren.

Campagne Engineers for Refugees

De campagne Engineers for Refugees heeft in totaal € 5182 (49%) opgeleverd. Studente Bente Kamp van Engineers for Refugees is tevreden over het resultaat: ‘De crowdfundingcampagne heeft ons geholpen na te denken over ons eigen project: waarom doen we dit / waar gaat het geld heen, enz. We waren ook heel blij met de persoonlijke commentaren die de donoren op het crowdfundingplatform hebben achtergelaten. Crowdfunding heeft ons enorm gemotiveerd om nog duidelijker te communiceren waarom wij zo graag aan dit project werken en onze doelen willen halen.'

Lopende projecten

De projecten Maak motorrijden groener en Afvalwaterzuivering in India lopen nog steeds. Kijk op ons platform supporttudelft.nl voor de nieuwste updates.

Vragen of informatie?

Voor vragen en informatie over het crowdfundingplatform kun je contact opnemen met Jacqueline Leemkuil op crowdfunding@tudelft.nl, of bel +31 15 27 82 381