Highlight: Ismene Usman

Nieuws - 01 januari 2018 - Communication

De TU Delft-campus loopt over van talent op vele gebieden, zo ook in de sport. Iedere maand zetten we een van onze topsporters in de spotlights. Deze maand is die eer aan zeilster Ismene Usman.

Van 9 tot en met 16 december vond de Youth Sailing World Championships 2017 plaats in China; hét belangrijkste evenement voor zeilers onder de 19 jaar. Onze topsporter Ismene Usman, student Molecular Science & Technology (MST), nam het samen met Svea Karsenbarg op tegen de internationale concurrentie in de klasse 29er.

De regatta bestond uit een week van 13 races, onder moeilijke lichte windomstandigheden. Na de derde dag wist Ismene de 2e plaats te bemachtigen. Het was echter een wedstrijd waar het erom spande; de top 8 boten raceten tot de laatste race nek aan nek, waardoor ieder nog kans maakte op de zilveren medaille, wat zeer ongebruikelijk is.

Helaas lukte het Ismene niet om haar positie te handhaven en een podiumplaats te bemachtigen. Ze eindigde in het eindklassement op de 7e plaats. Een enigszins teleurstellend resultaat voor Ismene. Desondanks kijkt Ismene terug op een leerzame en leuke week. Dit was haar laatste jeugdevenement en vanaf nu zal zij deelnemen bij de senioren. Met een nieuwe boot hoopt zij uiteindelijk naar de Olympische Spelen te mogen!