Highlight: Janissen & Snel

Nieuws - 01 november 2017 - Communication

De TU Delft-campus loopt over van talent op vele gebieden, zo ook in de sport. Iedere maand zetten we een van onze topsporters in de spotlights. Deze maand is die eer aan schaatsers Jeroen Janissen en Tijmen Snel.

Het schaatsseizoen is weer begonnen. TU Delft-studenten Jeroen Janissen (Lucht- en Ruimtevaarttechniek) en Tijmen Snel (Werktuigbouwkunde) kijken terug op hun deelname aan het NK Afstanden en vertellen hoe zij zich voorbereiden op de wedstrijden die gaan komen.

Jeroen Janissen
Jeroen schaatste eind oktober zijn debuut op het NK Afstanden in Heerenveen. Een twintigste tijd op de 1.500 meter was nog niet helemaal wat hij had gehoopt, maar desondanks was het een prachtige ervaring. Deze week is hij in Inzell in Duitsland om zich op snel ijs optimaal voor te bereiden op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Alleen de beste twintig schaatsers per afstand mogen daar starten en daar hoopt Jeroen bij te zijn.

Ook neemt hij over twee weken deel aan de Eindhoven Cup, waar de eerste plaatsen voor het NK Allround worden vergeven. Dat betekent dat hij even rustiger aan doet met studeren om zich volledig te kunnen focussen op het schaatsen. Gelukkig is de afgelopen tentamenperiode goed verlopen, wat vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen! Wil je Jeroen volgen? Dat kan op Twitter.

Tijmen Snel
Ook Tijmen nam eind oktober deel aan het NK Afstanden. Hij reed PR’s op zowel de 500 als de 1.000 meter. De komende periode rijdt hij verschillende wedstrijden binnen de Holland Cup, met als doel om zich te kunnen plaatsen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi en het KPN NK Allround. Als voorbereiding hierop zit hij volgende week in Heerenveen voor een trainingskamp.

Na alle kwalificatiewedstrijden vertrekt hij in januari met zijn ploeg naar Collalbo in de Italiaanse Alpen om daar een intensief trainingskamp te draaien. Dit alles ter voorbereiding op het NK Allround, zijn hoofddoel dit seizoen. Ook voor Tijmen geldt dat een goede planning essentieel is om studie en topsport succesvol te kunnen combineren. Misschien zal hij de komende periode een tentamen moeten missen, maar gelukkig kan hij deze later in het jaar inhalen.