Highlight: Max van Splunteren

Nieuws - 01 februari 2018 - Communication

De TU Delft-campus loopt over van talent op vele gebieden, zo ook in de sport. Iedere maand zetten we een van onze topsporters in de spotlights. Deze maand is die eer aan autocoureur Max van Splunteren.

Eind januari nam Max van Splunteren (Lucht & Ruimtevaartstudent) deel aan de ‘24 Hours of Daytona’, één van de drie grote uithoudingsraces van het autosportseizoen. De wedstrijd wordt jaarlijks gereden op de Daytona International Speedway in Florida waarbij zowel gebruik wordt gemaakt van het smalle en bochtige infield als de snelle banking van de speedway. Een groot gedeelte van de wedstrijd wordt in het donker gereden, wat de race extra lastig maakt.

Max blikt terug op een bijzondere ervaring: “Daytona was echt een avontuur! Begin januari ben ik al naar Florida afgereisd om me te kunnen voorbereiden. Het moment dat ik voor het eerst de banking op reed – de kombocht waar ze altijd met NASCAR rijden – was wel heel speciaal. Het voelde als een soort achtbaan waarbij ik continu naar beneden werd gedrukt.”

“Op 27 januari startte de 24-uurdurige race. Wij namen deel met vijf rijders op één auto, waarvan ook een fabriekscoureur van Lamborghini, die de laatste paar uur van de race voor zijn rekening zou nemen. De ultieme uitdaging? Tot aan de laatste paar uur van de race aangehaakt blijven bij de kopgroep. Vanaf dan het gevecht met elkaar aan te gaan. Helaas hebben wij dit als groep niet gered.”

“Wel was ik was zeer tevreden met mijn persoonlijke prestatie, aangezien ik net zo snel was als de Lamborghini-fabriekscoureur in de race. Uiteindelijk zijn we 13e in de klasse geworden, een prima resultaat, al hadden we het liefst iets hoger geëindigd. Dit was een mega experience, één die ik van mijn bucket list kan afstrepen.”