Highlight: nieuwe topsporters

Nieuws - 01 september 2017 - Communication

De TU Delft-campus loopt over van talent op vele gebieden, zo ook in de sport. Iedere maand zetten we een van onze topsporters in de spotlights. Deze maand laten we jullie kennis maken met drie nieuwe topsporters: voetbalster Victoria Pelova, golfer Thimo Thans en dammer Martijn van IJzendoorn.

Victoria Pelova
Studie: Technische Wiskunde
Sport: vrouwenvoetbal (ADO Den Haag, Oranje onder 19)

Hoe ga jij studie en topsport combineren?
Goed organiseren, prioriteiten stellen, lesstof goed bijhouden, op tijd beginnen met tentamens voorbereiden en communiceren over eventuele problemen.

En wat wordt jouw hoogtepunt dit studiejaar?
Behalen BSA en het WK onder 20 winnen.

Timo Thans

Studie: Werktuigbouwkunde

Sport: Golf

Hoe ga jij studie en topsport combineren?

Golf is een erg tijdsintensieve sport. Een beetje fitte golfer kan makkelijk acht uur ballen slaan op een dag. Planning zal daarom wel het belangrijkste zijn dit jaar. Veertig uur studeren en de twintig tot dertig trainingsuren die ik daarnaast per week kan maken zo efficiënt mogelijk benutten. Dan kan ik de combi studie en topsport wel tot een succes maken.

Wat wordt jouw hoogtepunt dit studie jaar?
Het is mijn laatste jaar in de u18, daarom maak ik veel kans om mij te kwalificeren voor de Europese teams in de Jacques Leglise Trophy (Europa onder 18 tegen Verenigd Koninkrijk & Ierland onder 18) en de junior Ryder cup (Europa onder 18 tegen Verenigde Staten onder 18). Als ik mij daarvoor weet te kwalificeren en mijn BSA haal in Juni zal dat wel echt een hoogtepunt zijn.

Martijn van IJzendoorn

Studie: Electrical Engineering

Sport: Dammen

Hoe ga jij studie en topsport combineren?

Ik ben van plan om dammen en studie zo goed mogelijk van tevoren in te plannen, zodat ik weet wat mij te wachten staat. Tijdens een damtoernooi zal ik niet of nauwelijks aan mijn studie tijd besteden, omdat ik in het verleden heb gemerkt dat dat niet werkt voor mij. Na een damperiode focus ik mij weer volledig op de studie en houd ik dammen op een laag pitje.

Wat wordt jouw hoogtepunt dit studie jaar?

Dit jaar heb ik mij volledig gefocust op het WK dat van 1 tot en met 15 oktober gespeeld zal worden. Ik zal er alles aan doen om daar het goud te pakken.