Highlight: Ralf Rienks

Nieuws - 01 juli 2017 - Communication

De TU Delft-campus loopt over van talent op vele gebieden, zo ook in de sport. Iedere maand zetten we een van onze topsporters in de spotlights. Deze maand is die eer aan roeier Ralf Rienks. [Foto: Ellen de Monchy]

Ralf bereidt zich momenteel voor op een aantal belangrijke internationale roeitoernooien. De afgelopen maanden heeft hij, samen met zijn broer, goed gepresteerd in de 2-. Deze prestaties hebben ertoe geleid dat zij beiden zijn geselecteerd in de 4-.

En weet je wat? Zij hebben zich gekwalificeerd voor het World Rowing Under 23 Championships van 19 tot 23 juli in Bulgarije! Voor die tijd mag de ploeg ook deelnemen aan de World Rowing Cup III in Luzern, Zwitserland. “Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat tussen de wereldtoppers”, aldus Ralf.

Vanwege de volledige focus op het roeien, heeft hij ervoor gekozen om één van zijn twee studievakken niet te volgen. Het vak heeft veel verplichte practica en deadlines, waardoor sport en studie niet te combineren is. Na de zomer pakt Ralf de studie Klinische Technologie weer op.

Wij wensen Ralf veel succes met zijn roeiavonturen deze zomer!