Highlight: Reynier Burnaby Lautier

Nieuws - 01 mei 2017 - Communication

De TU Delft-campus loopt over van talent op vele gebieden, zo ook in de sport. Iedere maand zetten we een van onze topsporters in de spotlights. Deze maand is die eer aan stijldanser Reynier Burnaby Lautier.

Na een drukke periode voor Melline en mij, vol met tentamens en coschappen chirurgie, kan er weer volledige focus worden gelegd op de wedstrijden waar we in de komende weken aan deelnemen. De eerste grote wedstrijd is Freedom to Dance in Londen, een voorbereidingswedstrijd voor de wereldkampioenschappen, eind mei.

Ter voorbereiding van deze wedstrijd, spenderen we een aantal dagen in Londen, op de locatie van de wedstrijd, om het trainingskamp dat van tevoren wordt georganiseerd bij te wonen. Tijdens dit kamp worden lectures gegeven door voormalig wereldkampioenen en worden er, onder begeleiding van deze trainers wedstrijdsimulaties gerund.

Op de wedstrijd verschijnen ’s werelds beste paren aan de start, die uit alle uithoeken van de wereld zijn komen afreizen om deel te nemen. Vertegenwoordigers van onder anderen Japan, de Verenigde Staten, Canada, Australië, China, Taiwan, Oekraïne, Polen, Rusland en natuurlijk Nederland gebruiken deze wedstrijd om alvast in de stemming te komen voor het grootste toernooi van het jaar, het Blackpool Dance Festival. Dit is de wedstrijd waar de hele danswereld gedurende het jaar naar toe werkt, Blackpool is een icoon geworden binnen de danswereld, hoewel het verder een ellendige stad is.

Hoewel wij tussen nu en Blackpool nog een Nederlands Kampioenschap te dansen hebben, is de focus toch al meer gericht op de internationale wedstrijden die eraan komen. Tussen de dansers waar we vandaag onze wedstrijdsimulaties hebben gedanst, lijkt het Nederlands Kampioenschap een kleinigheid.

Na deze wedstrijd, Freedom to Dance, hebben we nog een paar dagen in Londen voor trainingen en lessen bij onze Engelse trainers, daarna snel weer naar Nederland en de collegebanken induiken. Moet immers ook gebeuren. We houden jullie op de hoogte over de voortgang bij de grote wedstrijden van de komende twee maanden!

 

Nieuwsgierig naar zo'n danstraining? Bekijk hier de video.