Heike Vallery hoogleraar Innovatieve Revalidatietechnologie EMC

Nieuws - 12 december 2019 - Webredactie 3mE

Heike Vallery, professor Human motor augmentation, is benoemd tot honorair hoogleraar Innovatieve Revalidatietechnologie bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Erasmus MC. Deze benoeming markeert het belang van innovatieve revalidatietechnologie in de zorg en is een belangrijke mijlpaal voor de verbinding tussen techniek en geneeskunde.

Hoe kun je met technologische innovaties mensen met een bewegingsbeperking ondersteunen? Dat is een belangrijke vraag waar de revalidatiegeneeskunde zich op richt. Om die vraag te kunnen beantwoorden is diepgaande samenwerking nodig op het grensvlak van techniek en geneeskunde. Heike Vallery bevindt zich op dit snijvlak en doet onderzoek op het terrein van tweebenig lopen en robotische ondersteuning voor patiënten met loopstoornissen. In de functie als hoogleraar Innovatieve Revalidatietechnologie zal Vallery, naast het uitvoeren van haar onderzoek, de kennisinfrastructuur op het gebied van innovatieve revalidatietechnologie in wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg verder vormgeven. Deze samenwerking wordt verder versterkt  door de samenwerking met revalidatiecentrum Rijndam als klinisch testcentrum en de hogescholen uit Rotterdam en den Haag in een Living Labs infrastructuur.

Heike Vallery: “Ik ben erg blij met mijn benoeming. Het biedt een unieke mogelijkheid om innovatie sneller te implementeren in de revalidatiezorg. Ook wil ik graag een steentje bijdragen aan onderwijsinnovatie door een gemeenschappelijk vak proberen op te zetten voor 3mE –en geneeskunde studenten op het gebied van “case-based rehabilitation technology”.

Erasmus MC

De afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Erasmus levert een grote bijdrage aan het onderwijsprogramma klinische technologie, vervult een bestuursfunctie in het Innovative Medical Devices Initiative (IMDI):  Neurocontrol, heeft een samenwerkingsverband met het Shirley Ryan Ability lab in Chicago  in onderzoek en in de organisatie van jaarlijkse Summer courses voor onderzoekers en heeft bijgedragen aan het convergentie document Erasmus MC-TU Delft. Bij de aanstelling van nieuwe promovendi en stafleden is gekozen voor  het aantrekken van jonge talenten met affiniteit voor revalidatietechnologie.

Lees meer over Heike Vallery
Lees ook: Beter revalideren dankzij robotondersteuning

Wetenschapscommunicatie

Fien Bosman

/* */