Afscheid Andrzej Stankiewicz en nieuwe koers voor DPTI

Nieuws - 11 maart 2019 - Webredactie 3mE

Andrzej Stankiewicz neemt in juni 2019 afscheid als directeur van het TU Delft Process Technology Institute (DPTI). Deze maand maakte het College van Bestuur zijn vertrek bekend. Na zeven jaar werkzaam geweest te zijn als directeur is het tijd voor hem om deze functie over te dragen. Per 1 januari 2019 is Ruud van Ommen benoemd als nieuwe directeur. Tijdens het jaarlijkse DPTI-event in juni vindt de officiële ceremonie plaats waar Ruud van Ommen het stokje officieel overneemt en de nieuwe koers van DPTI presenteert.

Andrzej Stankiewicz is professor Intensified Reaction and Separation Systems bij de afdeling Process & Energy. Binnen DPTI speelde Stankiewicz een cruciale rol in de opbouw van het netwerk voor procestechnologen binnen Nederland en Europa en was hij een van de pioniers op het gebied van Proces Intensificatie. Mede dankzij zijn inspanningen als DPTI-directeur is de erkenning voor het vak procestechnologie gestegen in de QS Ranking, zijn diverse inspirerende en internationale sprekers naar Delft gekomen en is de samenwerking tussen de diverse afdelingen geïntensifieerd. Met ruim veertig jaar ervaring in zowel de industrie als het wetenschapsveld is Stankiewicz een begrip geworden in het vakgebied. Hij is de auteur van diverse publicaties voor process intensification, chemical reaction engineering and industrial catalysis. Hiermee zette hij zijn eigen duidelijke stempel in het onderwijs voor procestechnologie.

Lees meer over Andrzej Stankiewicz

Nieuwe koers DPTI

Met de benoeming van Ruud van Ommen kiest DPTI de komende tijd een nieuwe koers.  Waar DPTI afgelopen jaren gericht was op de positionering en externe zichtbaarheid van procestechnologie in Delft en samenwerking tussen de drie afdelingen die het instituut hebben opgericht, gaat DPTI nu met een andere focus de toekomst in. DPTI zal een verjongingsslag doormaken met een nieuw en jong management team waarbij de verantwoordelijkheden verdeeld worden over de diverse teamleden en het voorzitterschap om de drie jaar gerouleerd zal worden.

Ruud van Ommen:

“De ambitie is om DPTI om te dopen tot een research incubator waar baanbrekende onderzoekslijnen ontwikkeld kunnen worden en gebouwd kan worden aan een bredere TU Delft procestechnologie community. We willen een thuisbasis te bieden aan jonge onderzoekers, zodat ze hun fellow researchers kunnen ontmoeten en in multidisciplinaire verbanden kunnen werken."

DPTI

Het DPTI is in januari 2012 opgezet door negentien Delftse hoogleraren die werkzaam zijn in de Procestechnologie binnen de afdelingen Process & Energy, Chemical Engineering en Biotechnology met het doel de samenhang en samenwerking tussen de onderzoekers procestechnologie binnen de TU Delft community en in binnen –en buitenland te versterken.