Stem op fiets met stuurondersteuning voor beste tech-idee 2019

Nieuws - 12 september 2019 - Webredactie 3mE

Dit jaar is de ‘steer assisted fiets’, een prototype fiets met slimme stuurondersteuning, genomineerd door het tijdschrift KIJK voor de titel ‘Beste tech-idee van 2019’.

Onderzoeker Arend Schwab en zijn team van de afdeling BioMechanical engineering ontwikkelde in samenwerking met Koninklijke Gazelle een prototype van een elektrische fiets met stuurondersteuning om in de toekomst het aantal valpartijen op de fiets te helpen voorkomen. Samen met 4 andere Delftse ideeën is de “steer assisted fiets” in de race voor de prijs. De winnaar van de prijs wordt bepaald door een vakjury en het publiek. U kunt ook stemmen op een van de vier genomineerden via kijkmagazine.nl/tech2019/.

Lees meer over de ‘steer assisted fiets’: slimme motor in stuur voorkomt vallen met fiets

KIJKmagazine

Het tijdschrift heeft een longlist samengesteld van twintig innovaties die kans maken op de titel ‘Beste tech-idee van 2019’. 4 Delftse ideeën zijn genomineerd: de "steer assisted" fiets die een fatale val moet voorkomen, het vliegtuig van studententeam Aerodelft die vliegt op vloeibaar waterstof, de transformerende wand die met faseveranderende materialen zorg voor een lager energieverbruik en het geïmplanteerd ledlampje van onderzoekers van het LUMC en de TU Delft die een op hol geslagen hart automatisch kan resetten.

TU Delft - Slimme motor in stuur voorkomt vallen met fiets