IO-afstudeerder Mücahit Aydin wint Human Factors NL Scriptieprijs 2019

Nieuws - 11 december 2019 - Communication

Op het Human Factors NL jaarcongres begin december heeft IO-afstudeerder Mücahit Aydin de Scriptieprijs 2019 in ontvangst genomen. Hij studeerde af op het monitoren van vitale levenstekens via het oor met zijn 'Continuous and non-invasive monitoring of vital signs'-scriptie. Daarvoor deed hij onderzoek bij het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.

De jury was onder de indruk van Mücahits aanpak, bruikbaarheid van zijn innovatieve ontwerp en de kwaliteit van zijn verslaglegging: "Hoewel traditioneel de pols de locatie is voor smart wearables, geeft Mücahit goede argumenten om het menselijk oor te instrumenteren. In nauwe samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis is Mücahit er in geslaagd een concept apparaat te ontwikkelen dat vijf fysiologische signalen monitort, en daarnaast draagbaar en comfortabel is voor de doelgroep. De scriptie van Mücahit onderscheidt zich door bruikbaarheid in klinische en niet-klinische setting, toepassing van innovatieve 3D-scantechnieken en een helder geschreven verslag."

Met de Scriptieprijs wint Mücahit een prijs van € 500, een jaar lidmaatschap Human Factors NL en publiciteit in het tijdschrift. Klik hier voor bericht op LinkedIn.