Lancering nieuwe grondstof uit afvalwater: Kaumera

Nieuws - 26 september 2019 - Communication TNW

Een duurzaam alternatief voor chemische stoffen in o.a. zaden, mestkorrels, beton en verf? Waterschappen, wetenschap (TU Delft) en bedrijfsleven presenteren op 2 oktober 2019 een nieuwe grondstof uit afvalwater: Kaumera Nereda® Gum. Deze grondstof is een duurzaam alternatief voor chemische grondstoffen en kan gebruikt worden als slimme coating voor zaden en mestkorrels, als lijm- en bindmiddel en op vele andere manieren.

In Nederland komen twee grondstoffenfabrieken die als eerste ter wereld Kaumera produceren. De eerste wordt op 2 oktober in Zutphen geopend; de tweede volgt in 2020 in Epe. Deze innovatie zorgt voor 20-35% minder slibafval, minder CO2 uitstoot en een energiebesparing van 30-80%. De samenwerkende organisaties dragen zo bij aan een duurzame samenleving met minder afval.

   Grondstoffenfabriek in Zutphen

De lancering en opening van de fabriek voor pers en genodigden vindt plaats op woensdag 2 oktober 2019 met onder andere Bernice Notenboom (klimaatjournalist en filmmaakster) en Mark van Loosdrecht (hoogleraar TU Delft).

Meer informatie:
www.kaumera.com
of mail naar: communicatie@wrij.nl

Op zaterdag 5 oktober wordt de grondstoffenfabriek en de naastgelegen rioolwaterzuivering opengesteld voor het publiek. Meer info hierover is te vinden op www.wrij.nl/opendag

Bekijk ook de lanceringsfilm en de partnerfilm.