Yuli Nazarov ontvangt Humboldt Research Award

Nieuws - 19 december 2019 - Communication TNW

De Alexander von Humboldt Foundation heeft besloten om professor Yuli Nazarov een Humboldt Research Award te geven. De stichting kent jaarlijks tot 100 van dergelijke awards toe, en nodigt de ontvangers ervan uit om gedurende een periode van maximaal een jaar samen te werken aan een langlopend onderzoeksproject met gespecialiseerde collega's van een onderzoeksinstelling in Duitsland.

Professor Wolfgang Belzig van de Universiteit van Konstanz in Duitsland nomineerde Nazarov voor deze prijs. De onderzoekers gaan samenwerken aan verschillende projecten met betrekking tot de theorie van quantumtransport. Yuli Nazarov zal ook de theoriegroepen in Keulen en Berlijn bezoeken.

Over de prijs
De Humboldt Research Award wordt toegekend als erkenning voor alle prestaties die een onderzoeker tot nu toe heeft geleverd aan academici wier fundamentele ontdekkingen, nieuwe theorieën of inzichten een significante impact hebben gehad op hun eigen discipline en van wie wordt verwacht dat ze ook in de toekomst topprestaties zullen blijven leveren.

Academici uit het buitenland kunnen, ongeacht hun discipline of nationaliteit, worden genomineerd voor een Humboldt Research Award. De prijswinnaars worden uitgenodigd om voor een periode van maximaal een jaar samen te werken met gespecialiseerde collega's van een onderzoeksinstelling in Duitsland aan een langlopend onderzoeksproject. Het verblijf kan worden opgedeeld in blokken. Aan de prijs is een bedrag van €60.000,- verbonden.

/* */