Geslaagde 1e run online course Sustainable Packaging in a Circular Economy

Nieuws - 14 maart 2019

Maandag 11 maart jl. presenteerde Jan Henk van der Werff, Manager Business Development TU Delft Open & Online Education, tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste resultaten van de Massive Open Online Course (MOOC) ‘Sustainable Packaging in a Circular Economy’. Het Universiteitsfonds Delft gaf al in 2017 het startschot voor de ontwikkeling van deze MOOC, met behulp van de financiële ondersteuning van Stichting Verpakking en Milieu (SVM). In 2018 ging de MOOC live, waarvan nu de eerste resultaten bekend zijn gemaakt.

Het vak trok in de 1e run 2.695 geïnteresseerden, waarbij de deelnemers een gemiddelde waarderingsscore van maar liefst 8.2 gaven. “In vergelijking met soortgelijke MOOCs is dit een resultaat om trots op te zijn; het belooft veel goeds voor volgende runs”, aldus van der Werff

Deelnemers van de course gaven onder andere aan dat de theorie en praktische voorbeelden in dit vak ze geholpen heeft bij het inzien van de urgentie van de verbetering van verpakkingssystemen en dat het hun ogen heeft geopend richting inspirerende beschikbare oplossingen.

Over de course
Naarmate de wereldbevolking in omvang en welvaart groeit, zullen zowel onze collectieve vraag naar verpakkingsmaterialen als het afval dat we daardoor genereren dramatisch toenemen. Op dit moment ontsnappen grote hoeveelheden verpakkingsafval aan de formele inzamelings- en recyclingsystemen en eindigen uiteindelijk vervuilend voor het milieu. Bovendien is hun materiële waarde voor altijd verloren voor de economie. De MOOC Sustainable Packaging in a Circular Economy gaat over de vraag hoe we verpakkingssystemen kunnen verbeteren om dit verspilde potentieel te benutten. In deze cursus leren de deelnemers meer over het ontwerp van duurzame verpakkingssystemen.

Kijk voor meer informatie over de course en de inschrijfmogelijkheden op: https://online-learning.tudelft.nl/courses/sustainable-packaging-in-a-circular-economy/