Nieuw MSc onderwijs en keuzevakken op gebied van AI, data en digitalisatie

Nieuws - 28 augustus 2020

Met de start van het nieuwe academische jaar is het onderwijsaanbod aan de TU Delft op gebied van AI, data en digitalisatie sterk uitgebreid. De afdeling Cognitive Robotics start volgende week met een nieuw masterprogramma Robotics. Deze opleiding begeeft zich op het snijvlak van werktuigbouwkunde en kunstmatige intelligentie. Robotics Engineers zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken en versnellen van de robotisering van de maatschappij. Bij Computer Science zal de track Artificial Intelligence Technology van start gaan. Hier staan de algoritmische grondslagen van AI systemen centraal – van zowel machine learning als intelligente algoritmes – in combinatie met fundamentele onderwerpen binnen systeem- en softwaretechnologie, en data management.  

Voor studenten van andere disciplines is er voor de keuzeruimte een breed aanbod om zich te onderleggen in AI technieken. Masterstudenten van alle faculteiten aan de TU Delft kunnen tot 15 studiepunten van hun opleiding besteden aan (toegepaste) AI, datawetenschappen en digitalisatie. Nieuw dit jaar is een toegewijd keuzevak welke een inhoudelijke ruggengraat biedt voor bestaande keuzevakken in en met (toegepaste) AI. Het vak Applied Machine Learning wordt gezamenlijk verzorgd door de faculteiten CiTG, EWI, IO, LR en TBM en is alleen in het eerste kwartaal van het nieuwe studiejaar te volgen. De combinatie van dit vak met andere AI-gerelateerde keuzevakken is een ideale opstap voor studenten die AI willen inzetten voor hun thesisproject in hun eigen domein.  

Meer informatie 

Een overzicht van alle master keuzevakken op gebied van AI, data en digitalisatie in het eerste kwartaal van 2020 – 2021 aan de TU Delft is hier te vinden.