De internationale tentoonstelling TOGETHER! in voorjaar 2021 naar Delft

Nieuws - 20 oktober 2020 - Communication BK

Together! is een reizende tentoonstelling van het Duitse Vitra Design Museum. De tentoonstelling Together! geeft antwoord op uitdagingen in de hedendaagse architectuur door zich te richten op collectiviteit en vraaggerichte ontwikkeling, en toont voorbeelden van verschillende nieuwe stedelijke woonvormen uit de hele wereld. De tentoonstelling komt naar Delft dankzij een gezamenlijk initiatief van de TU Delft, de gemeente Delft, het architectenbureau Inbo en de ontwikkelaar Cepezedprojects met steun van de provincie Zuid-Holland en in samenwerking met het evenementenbureau IQ events. De tentoonstelling was eerder te zien op verschillende locaties, waaronder Duitsland, BelgiĆ« en Zuid-Korea.

Kennis delen en uitwisselen

Om naast het kijken naar de tentoonstelling ook echt kennis te kunnen maken met allerlei nieuwe vormen van wonen wordt momenteel door de initiatiefnemers van Together! in samenwerking met onder meer Platform 31 en TOP Delft een divers en coronaproof activiteitenprogramma voor een breed publiek voorbereid. De activiteiten worden voorafgaande en tijdens de tentoonstelling georganiseerd.

Het Arsenaal

De internationale tentoonstelling Together! over de nieuwe samenwerkingsvormen vindt plaats van 1 april tot en met 4 juli 2021 in het historische Arsenaalgebouw in Delft. Het voormalige legermuseum wordt nu verbouwd tot multifunctioneel gebouw; Together! zal de eerste tentoonstelling zijn die in het vernieuwde Arsenaal zal plaatsvinden.

Meer informatie

Vanwege het coronavirus was het onzeker of de tentoonstelling kon worden voortgezet. Op basis van de huidige regels en maatregelen zal de tentoonstelling nog steeds plaatsvinden, maar met enige vertraging. De tentoonstelling zal in het voorjaar van 2021 in Delft worden gehouden.

Neem voor meer informatie over het Together! project contact op met projectleider Darinka Czischke (MBE). 

Gerelateerd nieuws

Afbeelding: Model of a collective city, 2017 Photo: Hannes Henz Architekturfotograf