Technologie voor de transitiefase

Nieuws - 28 mei 2020 - Webredactie

Na de intelligente lockdown bevindt Nederland zich in een fase waarin de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. De weg naar ‘het nieuwe normaal’ is zo complex, dat er juist nu behoefte is aan grondige kennis van data en modellen, en van systemen en digitale technologieën. Op de website ‘COVID-19: Technologie voor de transitiefase’ stellen Delftse wetenschappers hun kennis beschikbaar voor een goed geïnformeerde en verantwoorde transitie naar dat nieuwe normaal. Serge Hoogendoorn, professor Traffic operations & management, is een van de initiatiefnemers. Vele onderzoekers van de afdeling Transport & Planning droegen al bij. Twee artikelen zijn hieronder uitgelicht.

Afstand bewaren tussen reizigers

Prof. Serge Hoogendoorn bespreekt de impact van de anderhalvemetersamenleving op onze mobiliteit en welke manieren en digitale instrumenten er zijn om de fysieke afstand tussen reizigers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Met bijdragen van: Niels van Oort, Dorine Duives, Maria Salomons, Alexandra Gavriilidou, Winnie Daamen (T&P).

Contactonderzoek met behulp van verkeers- en transportdata

Panchamy Krishnakumari, Oded Cats and Serge Hoogendoorn stellen dat verkeers- en transportdata een belangrijke bron van informatie zijn voor het begrijpen, voorspellen en voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Met data en simulaties kunnen zij bijvoorbeeld kijken naar reispatronen en locaties waar veel mensen samenkomen, of de impact van maatregelen tegen virusverspreiding in het openbaar vervoer kaart brengen.

Meer informatie

Bekijk alle expertise en bijdragen op de website ‘COVID-19: Technologie voor de transitiefase’