Twee jonge onderzoekers CiTG ontvangen Veni beurs

Nieuws - 06 november 2020 - Webredactie

NWO heeft twee veelbelovende jonge wetenschappers van Faculteit Civiele Techniek & Geowetenschap een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen. Er zijn in totaal veertien Veni’s toegekend aan TU Delft onderzoekers.

Ontwerp en effectanalyse van digitale crowd management oplossingen voor voetgangersruimten

Dr. ir. D.C. Duives
(Semi-)automatische digitale crowd-managementsystemen hebben de potentie om de veiligheid van drukke voetgangersruimten sterk te verbeteren mits men de impact van digitale stimuli op het loop- en keuzegedrag van voetgangers kan kwantificeren en modelleren. Dit onderzoek modelleert de impact van meerdere digitale crowd-managementsystemen door middel van veldstudies.

Een benadering van toekomstige weginfrastructuur op meerdere schalen: Hoe ontwerp je duurzame verhardingsmaterialen?

Dr. A. Varveri
Duurzame infrastructuur vereist circulaire materialen die lang meegaan. Maar hoe ontwerp je klimaatbestendige materialen voor meervoudig hergebruik en recycling, zonder dat de prestaties verslechteren? Dit onderzoek richt zich op de interactie tussen veranderende  samenstellende materialen en het effect op macroniveau, om te komen tot goed presterende, circulaire wegenbouwmaterialen.

Bekijk ook alle veni toekenningen binnen de TU Delft.

Over Veni
Veni maakt, samen met Vidi en Vici, onderdeel uit van het NWO-Talentprogramma. Veni is gericht op excellente onderzoekers die onlangs gepromoveerd zijn. Binnen het Talentprogramma zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.