Basisscholieren ontmoeten IO-professoren

Nieuws - 30 januari 2020 - Communication

De TU Delft is 178 jaar geworden en viert dat ook met Delftse basisscholieren. Op woensdag 29 januari gaven 25 professoren van de TU Delft een gastles aan leerlingen uit groep 7 en 8 op diverse basisscholen in Delft. Professoren Pieter Jan Stappers, Elisa Giaccardi en Richard Goossens waren namens de faculteit IO van de partij.

Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus/Vice-President Education in het College van Bestuur van de TU Delft: “Het is ontzettend leuk om met kinderen over wetenschap te praten. Ze zijn heel erg nieuwsgierig en stellen de leukste vragen. Onze studenten en onderzoekers houden zich daarnaast ook steeds actiever bezig met de stad Delft. Daar werken we als universiteit actief aan. De TU Delft is natuurlijk een internationale universiteit maar wil ook graag lokaal van belang zijn.”

IO-professor Richard Goossens gaf een gastles op basisschool De Ark in Schipluiden. Hij sprak met de kinderen over design voor gezondheidszorg en biomechanica. “Een pittig onderwerp, maar erg leuk”, aldus Richard. Verschillende TU Delft-professoren hebben verder een gastles verzorgd op de volgende basisscholen: Max Havelaar, Het Mozaïek, De Horizon, Het Talent, Rembrandtschool, Eglantier Tanthof, Delftse Montessorischool, Maurice Maeterlinckschool en International School Delft.

TU Delft | WIJStad
Meet the Professor wordt georganiseerd door het programma WIJStad van de TU Delft. De TU Delft denkt mee met Delft en Delftenaren denken mee met de TU Delft. Samen werken we aan een betere versie van de stad. Het programma WIJStad inspireert en verbindt bewoners, studenten en onderzoekers. Hoe? Wetenschappers doen ook onderzoek in Delft, studenten denken na over de stad en dragen op sociaal vlak hun steentje bij door zich vrijwillig in te zetten voor bewoners. Zo ontstaat een waardevolle uitwisseling tussen de stad en de universiteit. Meer informatie? Kijk op www.tudelft.nl/wijstad of op Facebook en Twitter @WIJStad.