Verspreid muziek. Niet COVID.

Nieuws - 27 mei 2020 - Communication

De komende weken zullen Nederlandse koren hun liedbladen afstoffen, hun keel schrapen en uitbarsten in zingen. Hallelujah! Of misschien niet. Met zoveel onzekerheid over de omstandigheden waarin het coronavirus wordt overgedragen, is lid zijn van de koorvereniging opeens een riskante onderneming. Gelukkig zijn er vijf creatief ingestelde TU Delft-studenten, waaronder twee IO’ers. Na benaderd te zijn door de Nederlandse Bach Vereniging, richtte IO-professor Sicco Santema het vrijwillige studententeam op om te helpen een oplossing te vinden.

Het team werkt aan vijf verschillende ideeën: gezichtsmaskers, virusdodende materialen, luchtstroom, hekken of cabines en elektromagnetica. IO-student Ingeborg Braakman: “De komende weken gaan we deze concepten testen om de beste ontwerprichting te vinden. Een van de ontwerpideeën is het maximaliseren van de luchtstroom met cleanrooms. Vervolgens proberen we de omvang, de kosten en het geluid te verminderen, terwijl we toch veilig blijven. Maar voor andere ideeën beginnen we klein, beginnen we met het testen van eenvoudige elementen en proberen we meerdere te combineren tot een compleet product.”

Ingeborg is, net als andere teamleden, erg muzikaal en speelt fagot. Ze legt uit: "Op dit moment is het gewoon voor de lol en een goed doel. Ik denk dat we affiniteit voelden met het project en onze kennis en talent wilden inzetten. Ik hoop dat sommigen van ons dit zullen voortzetten als stage- of afstudeerproject.”

Lees hier meer over het project.