Aerospace Engineering in top vijf QS Subject ranking

Nieuws - 04 maart 2020

In de QS World University Rankings by Subjects die vandaag is verschenen, staat de TU Delft wereldwijd in de top vijf in het vakgebied Mechanical, Aeronautical & Manufacturing engineering. Hiermee wordt de internationale toppositie van deze faculteit onderstreept.

QS plaatst de TU Delft op een 15e positie in de brede categorie Engineering & Technology. In totaal staan negen vakgebieden van de TU Delft in de wereldwijde top 20 en is de TU Delft in elf vakgebieden de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.

Compliment

Tim van der Hagen, rector magnificus en collegevoorzitter, is heel tevreden met de resultaten. “In de verschillende ranglijsten zie je de laatste jaren dat de competitie steeds sterker wordt en er nieuwe partijen meedingen naar de top. Dat de TU Delft haar positie op een groot aantal vakgebieden desondanks versterkt, is een mooi compliment voor iedereen die zich inzet voor de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. De lijsten zijn een inspiratie om te blijven investeren in kwaliteit.”

Ranglijsten

De QS-ranking is een van de toonaangevende ranglijsten van universiteiten in de wereld. Elk van die lijsten heeft andere eigenschappen en gebruikt net een andere samenstelling van indicatoren.  Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de 2020 QS World University Rankings in het vakgebied Mechanical, Aeronautical & Manufacturing engineering . 

Lees hier meer over de TU Delft in verschillende internationale ranglijsten.