Aerospace Innovation Hub @TUD officieel geopend

Nieuws - 19 mei 2020

Op 12 mei 2020 werd de Aerospace Innovation Hub @TUD officieel geopend tijdens een feestelijk Zoom-evenement met meer dan 100 deelnemers. Henri Werij, decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft, opende het evenement met de woorden: 'Het is belangrijk om de samenwerking en kennisuitwisseling tussen verschillende disciplines en sectoren te faciliteren. Dit is essentieel voor het oplossen van de grote uitdagingen waar onze maatschappij naar op zoek is. Het netwerk dat we nu boven in onze faculteit aan het opbouwen zijn, brengt enthousiasme samen. Ik hoop dat het jullie en de samenleving veel zal opleveren'. 

Victor Rijkaart van GKN Fokker Aerospace voegde daar in zijn keynote aan toe: 'Ik ben ervan overtuigd dat het samenbrengen van bedrijven, luchtvaart- en ruimtevaartstudenten, startups, technologieontwikkelaars en wetenschappers een win-winsituatie is voor alle betrokkenen. De startups zijn in staat om uitdagingen voor bestaande bedrijven te overwinnen. Studenten kunnen hun ambitie om ondernemer te worden valideren. De wijsheid en ideeën die ruim aanwezig zijn op de TU Campus kunnen een bron van innovatie en inspiratie zijn voor alle betrokkenen'. 


Tijdens het evenement deelden acht van de innovatoren die verbonden zijn aan de Aerospace Innovation Hub, namelijk PATS Indoor Drone Solutions, Genesis Space, LUMAN Aerospace, Dimple Aerospace, satsearch.co, Geronimo.AI, Flapper Drones en Wattlab, hun ervaringen. Na de speeches kozen de deelnemers een ‘breakout-room’ om elke vraag die ze maar wilden te stellen aan de startups en het team van de Aerospace Innovation Hub@TUD. Antje Bulmann, manager bij Airbus BizLab vertelde in haar key note speech over een van de succesfactoren van een startup: ‘Een goede start up komt altijd voort uit een goed team. Na vijf jaar kan ik zeggen: dit team is het. De mentaliteit, de ambitie, de visie die het creëert'. 

De Aerospace Innovation Hub@TUD is een pre-incubatorfaciliteit, die fungeert als de schakel tussen onderzoekers, studenten, startups en de industrie met als doel innovatie in de Aerospace sector te activeren. ‘Misschien klinkt Aerospace wel als een specifiek vakgebied, maar de problemen in de luchtvaart- en ruimtevaart die onze start-ups oplossen zijn veelzijdig. Dat betekent dat hun oplossingen toepasbaar zijn voor allerlei industrieën en toepassingen', zegt Julia Radius, community manager bij de Aerospace Innovation Hub @TUD.

Om te inspireren en interactie te stimuleren zullen in-house coaching, lezingen, workshops en evenementen worden georganiseerd. Op dit moment moet dit op een digitale manier gebeuren, maar hopelijk binnenkort in de nieuw gerealiseerde community room, "the Flighthouse", op de 13e verdieping van de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Mocht je het evenement gemist hebben en ben je benieuwd - aarzel dan niet om contact op te nemen.

Lees hier meer over de Aerospace Innovation Hub @TUD.