IAWA-beurs 2020 voor Giulia Gatti

Nieuws - 15 oktober 2020

LR Masterstudent Giulia Gatti ontvangt deze week de IAWA-studiebeurs 2020 voor TU-studenten. Deze beurs wordt jaarlijks toegekend door de International Aviation Womens Association (IAWA) ter ondersteuning van vrouwen die een studie volgen in de Luchtvaart- of Ruimtevaartsector. Deze week, tijdens de 32ste jaarlijkse IAWA conferentie op 14 en 15 oktober, zullen Giulia en de studenten van andere universiteiten die een beurs hebben gekregen worden voorgesteld.

Giulia is momenteel bezig met haar master Aerospace Control and Simulation met een specialisatie in automatische en autonome systemen. Wat Giulia ertoe aanzette deze master te volgen, was de mogelijkheid om te werken aan efficiëntere oplossingen voor alledaagse taken dankzij concepten als kunstmatige intelligentie. In de nabije toekomst hoopt ze een stage in het buitenland te vinden op het gebied van deep learning en kunstmatige intelligentie om zo haar studie in de praktijk te kunnen brengen.

"Op de website van IAWA zag ik veel vrouwen in hoge posities en dat zie je niet zo vaak. Iedereen in deze sector is erg ambitieus. Om vrouwen te zien die er in slagen om zulke functies te bereiken in een vakgebied dat zozeer door mannen wordt gedomineerd - in de techniek in het algemeen, niet alleen in de luchtvaart- en ruimtevaart -, is erg inspirerend. Ondanks dat er dit jaar veel evenementen online zullen plaatsvinden, hoop ik echt dat deze beurs met zal helpen om een netwerk op te bouwen en wie weet kan ik volgend jaar wel ‘fysiek’ aan de conferentie deelnemen", zegt Giulia Gatti.

Meer informatie over de conferentie vind je hier.