Enquete voor Covid-19 besmettingsrisico’s model

Nieuws - 18 december 2020 - Webredactie

Onderzoekers Bas Kolen en Pieter van Gelder doen samen met andere wetenschappers en FieldLab Evenementen onderzoek naar de invloed van contactmomenten, maatregelen en omgevingsomstandigheden op de besmettingsrisico's van COVID-19. Met een enquête verzamelen zij input voor een wiskundig model dat besmettingsrisico’s nauwkeurig kan voorspellen in verschillende omstandigheden. Het model zal vervolgens door Fieldlab, een samenwerkingsverband van de evenementensector, gebruikt worden wanneer zij in januari proefevenementen gaan organiseren. Doe mee met de enquête!

Over het model
Met dit model kunnen de onderzoekers berekenen welke (combinaties van) maatregelen en contactmomenten daadwerkelijk bijdragen aan vermindering van besmettingsrisico. Dit kan we dan in principe voor elke denkbare setting worden uitgerekend, dus niet alleen voor de evenementensector maar ook voor bijvoorbeeld studieruimtes, horeca-aangelegenheden, kantoorruimtes, etc. De hoop is dat met deze kennis maatregelen gerichter ingezet kunnen worden, en er zo meer open kan blijven wanneer de overheid besluit dat maatregelen aangescherpt moeten worden. Daarnaast biedt het model input voor de opzet van de proef evenementen die door FieldLab georganiseerd gaan worden.

Doe jij ook mee?
Help jij mee om het model vorm te geven? Dat kan door mee te doen met de enquête! Je wordt gevraagd je gedrag in bepaalde omstandigheden en situaties te omschrijven. De enquête is alleen in het Nederlands beschikbaar.