Lancering van corona- en ethiekpodcastserie

Nieuws - 04 december 2020 - Webredactie

De eerste aflevering van de 4TU.Ethics podcastserie over corona en ethiek is nu beschikbaar. Deze podcast van een uur genaamd ‘Corona, our relation to the world, and contact tracing’ wordt gehost door Lavinia Marin (TPM). Gasten zijn TBM-onderzoekers Olya Kudina en Janna van Grunsven. Ze praten over het verlies van vertrouwdheid tijdens de pandemie en over contact traceringstechnologie. Onderwerpen over individuele keuze, verantwoordelijkheid, volksgezondheid en sociale en individuele waarden komen ook aan de orde. Ben je nieuwsgierig geworden? Luister naar de eerste Engelstalige podcast!

Over de podcastserie

De maandelijkse podcasts gaan over de ethische reflectie op diverse COVID-19 maatregelen. In deze serie wordt aan technologiefilosofen gevraagd na te denken over hoe de pandemie praktijken en instellingen uitdaagt en hoe ethische reflectie een beter begrip van deze uitdagingen en de reacties daarop kan verschaffen.

De serie is een gezamenlijk initiatief van de Working Group on the COVID-19 Crisis en wordt gefinancierd door 4TUEthics. De werkgroep is geïnitieerd door TBM-wetenschappers Matthew Dennis en Jeroen van den Hoven. Steffen Steinert (TBM) beheert de serie.