Start PWE voor de Regionale Energie Transitie Súdwest-Fryslân

Nieuws - 15 april 2020 - Webredactie

De gemeente Súdwest-Fryslân wil bijdragen aan de Regionale Energie Transitie. Dit doen zij door te kiezen voor een unieke koers, waarbij inwoners een belangrijke stem krijgen. Inwoners zullen komende tijd worden geraadpleegd hoe zij de energietransitie willen vormgeven. Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) is één van de stappen om inwoners te betrekken. Mede dankzij PWE, krijgen inwoners van Súdwest-Fryslân een belangrijke stem bij het bepalen van de opties voor de Regionale Energie Transitie van de gemeente.

Begin maart zijn de keuzemogelijkheden in de PWE ontworpen tijdens een Hackathon met 45 inwoners van de gemeente. Afgelopen vrijdag, 10 april, is de raadpleging begonnen. Het is voor inwoners van de gemeente mogelijk om de PWE online in te vullen, waar en wanneer zij willen. Dit maakt het mogelijk om veel inwoners te bereiken en betrekken in de vormgeving van de energietransitie.

Inwoners hebben tot begin mei de tijd om de PWE in te vullen. Daarna zullen de resultaten van de PWE samen met inwoners worden geïnterpreteerd en omgevormd tot een advies voor de gemeente. De gemeente kan zo meer inzichten krijgen in de onderliggende waarden die inwoners van Súdwest-Fryslân hanteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen omtrent Participatieve Waarde Evaluatie (PWE), onderzoeksresultaten of wilt u zelf meetesten? Meld u dan aan voor de PWE nieuwsbrief.