Start thesis cirkel PWE

Nieuws - 14 februari 2020 - Webredactie

Aankomende maandag 17 februari start de eerste thesis cirkel van Participatie Waarde Evaluatie (PWE). Masterstudenten van de faculteiten Techniek, Bestuur & Management en Civiele Techniek bespreken hierin hun afstudeerproject, waarin zij allemaal onderzoek doen naar PWE. Twee van deze studenten zijn Sem Nouws en Tom Heijnen. Beide doen onderzoek naar PWE als evaluatietool en vertellen kort waar hun onderzoek over gaat.

PWE binnen complexe onderwerpen
Sem Nouws doet onderzoek naar de manier waarop steden zich moeten aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering, de zogenaamde Urban Climate Adaption (UCA). PWE kan een grote bijdrage leveren aan het participatieproces binnen UCA. Echter, bestaat er wel een spanning tussen zinvolle integratie van burgers zonder voorkennis van het onderwerp en de complexiteit van de onderwerpen, zoals UCA. In zijn afstudeerproject gaat Sem onderzoeken hoe PWE zodanig kan worden verbeterd zodat alle burgers een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan participatie, zonder concessies te doen aan de besluitvorming en de complexiteit van onderwerpen, zoals UCA.

PWE als evaluatietool binnen een bedrijf
Ook Tom Heijnen is deze maand met zijn scriptie begonnen. Tot nu toe is PWE vaak gebruikt door overheden om de voorkeuren van burgers te meten. Tom is geïnteresseerd of PWE ook binnen een bedrijf kan worden gebruikt, en welke voor- en nadelen hierbij komen kijken. In samenwerking met Liander gaat hij een PWE opstellen waarin de participanten keuzes kunnen maken over de levensloop van de fysieke activa zoals een transformatorhuisje. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar de perspectieven van de verschillende afdelingen binnen Liander en of PWE hier een efficiënter proces voor kan zijn. Volgens Tom is PWE een goede kandidaat omdat het op een laagdrempelige manier veel partijen kan betrekken bij een beslissingen of problemen waarin veel verschillende factoren een rol spelen. Hij hoopt dat PWE binnen bedrijven meer inzicht geeft en voor een efficiëntere manier van werken zorgt. 

Meer informatie en aanmelden nieuwsbrief
Ben je geïnteresseerd in een afstudeerproject in PWE? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar: N.Mouter@tudelft.nl

Wilt u op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen omtrent Participatieve Waarde Evaluatie (PWE), onderzoeksresultaten of wilt u zelf meetesten? Meld u dan aan voor de PWE nieuwsbrief.