TBM afstudeerder Chris van Langevelde-van Bergen wint Cuperus prijs 2020

Nieuws - 30 oktober 2020 - Webredactie

Chris van Langevelde - van Bergen heeft de Cuperusprijs 2020 gewonnen! Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt voor het beste afstudeerrapport op het gebied van verkeer en vervoer van Nederland. Chris was vorig jaar TBM's Best Graduate. Ze werd begeleid door Lizet Krabbenborg en Gerdien de Vries, Eric Molin was voorzitter van de afstudeercommissie. Een paper over haar onderzoek staat op het punt te worden geaccepteerd in Transportation Research deel A.

In haar proefschrift onderzocht Chris de publieke steun voor Tradable Peak Credits (TPC), een nieuw prijsbeleid om files te verminderen. Ze deed ook onderzoek naar hoe deze steun wordt beïnvloed door het ontwerp van het TPC-systeem en andere factoren.

Over de Cuperusprijs

De Afdeling Verkeer en Vervoer van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI looft in samenwerking met CROW en Royal HaskoningDHV eens per twee jaar een prijs uit voor het beste afstudeerwerk aan een Nederlandse universiteit op het gebied van verkeer en vervoer. De prijs bestaat uit een bedrag van € 1.000,= en een jaar lidmaatschap van KIVI.