Webinar resultaten PWE Warmte transitievisie Utrecht

Nieuws - 02 april 2020 - Webredactie

De gemeente Utrecht wil dat in 2030 40.000 woningen en andere gebouwen in de stad aardgasvrij zijn. De gemeente gaat al aan de slag met 18.000 woningen, en dus moeten er nog 22.000 woningen aardgasvrij worden gemaakt. Om hiervoor een plan te maken heeft de gemeente een Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) laten uitvoeren, waar 617 bewoners aan hebben deelgenomen. Op dinsdag 7 april, van 15.30 – 17.00, presenteren wij de resultaten van de PWE die is uitgevoerd voor de transitievisie warmte van de Gemeente Utrecht. Dit wordt gedaan in de vorm van een webinar, via Zoom. 

Eén van de dingen die opvalt, is dat de leeftijd van de deelnemers relatief laag ligt. We hebben daardoor een bredere middengroep van inwoners bereikt en dit levert een scherper beeld op. Er is nu meer bekend over hun voorkeuren en overwegingen rond de gastransitie. Benieuwd naar de rest van de resultaten? Deze zullen tijdens de webinar gepresenteerd worden. Het programma bestaat uit een plenair deel waarin de resultaten gepresenteerd worden, inclusief een Q&A. Na het plenaire deel zijn er twee ronden break-out sessies. De break-out sessies gaan over de volgende thema's: 1) de PWE als product; 2) hoe hebben ambtenaren het PWE-proces en de uitkomsten ervaren; 3) vragen over PWEs die momenteel worden uitgevoerd of zullen worden uitgevoerd in de nabije toekomst; 4) vragen over analysemethoden.

Via onderstaande link kun je je registeren en een break-out sessie kiezen.
https://zoom.us/meeting/register/v5wlfuGgqjovxQdp2Tb5kDGmkJjiDDNIxQ
  

Meer informatie en nieuwsbrief
Wilt u meer te weten komen over de resultaten van de PWE Transitievisie Warmte Gemeente Utrecht? Bezoek dan de Case Study pagina!

Wilt u op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen omtrent Participatieve Waarde Evaluatie (PWE), onderzoeksresultaten of wilt u zelf meetesten? Meld u dan aan voor de PWE nieuwsbrief.