Andreas Wallucks verkozen tot Schmidt Science Fellow

Nieuws - 23 april 2020 - Communication TNW

Schmidt Futures heeft Andreas Wallucks van het Simon Groeblacher Lab (Quantum Nanoscience) geselecteerd als een van hun 22 early-career, interdisciplinaire Fellows. Wallucks krijgt een toelage van $100.000 die hem in staat stelt om als postdoc te switchen van onderzoeksonderwerp. Hij wordt daarnaast lid van een internationale gemeenschap van fellows en wordt gekoppeld aan een ervaren senior-wetenschapper die als mentor zal optreden.

Andreas Wallucks heeft zijn promotieonderzoek gewijd aan nieuwe technieken voor de opslag van informatie voor quantumtechnologie. Hij creëerde een macroscopisch verstrengeld systeem met behulp van nieuwe, zeer delicate microgefabriceerde silicium devices die, wanneer ze gekoeld worden tot nagenoeg het absolute nulpunt, informatie opslaan in de vorm van laser-pulsgeïnduceerde trillingen. Als Schmidt Science Fellow is Andreas van plan om onderzoek naar optische sensoren te doen. Hij wil optische detectoren ontwikkelen die zeer lage concentraties biomoleculen kunnen identificeren, met mogelijke toepassingen in bijvoorbeeld de detectie van ziekten.

"Ik ben superblij dat ik geselecteerd ben voor de Schmidt-fellowship", aldus Wallucks. "Het stelt me in staat om op zoek te gaan naar een onderzoeksgroep waar ik me kan richten op een nieuw onderwerp: single molecule-detectie. Ik kijk ernaar uit om de gemeenschap te leren kennen op de speciale evenementen die de fellowship het hele jaar door organiseert."

Over Schmidt Futures en de fellowship
Schmidt Futures is een filantropisch initiatief, opgericht door Eric en Wendy Schmidt, dat bijzondere mensen vindt en hen helpt om samen meer te doen voor anderen. De organisatie biedt hun Fellows de vaardigheden en perspectieven om hun uitzonderlijke wetenschappelijke talenten te benutten en te versterken.

De fellows krijgen ondersteuning om postdoctoraal onderzoek te kunnen doen in een wereldwijd toonaangevende groep. Deze plaatsing moet binnen een onderzoeksrichting zijn die aanzienlijk afwijkt van de discipline waarbinnen het PhD-onderzoek is gedaan, met als doel de fellows bloot te stellen aan ideeën en vaardigheden die hen helpen wetenschappelijke problemen vanuit verschillende perspectieven te onderzoeken, en zo wetenschappelijke ontdekkingen te bevorderen.

Andreas Wallucks

/* */