Basisscholieren ontmoeten professoren

Nieuws - 30 januari 2020 - Webredactie Communication

De TU Delft is 178 jaar geworden en viert dat ook met Delftse basisscholieren. Vandaag gaven 25 professoren van de TU Delft een gastles aan leerlingen uit groep 7 en 8 op diverse basisscholen in Delft. 

Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus/Vice-President Education in het College van Bestuur van de TU Delft: “Het is ontzettend leuk om met kinderen over wetenschap te praten. Ze zijn heel erg nieuwsgierig en stellen de leukste vragen. Onze studenten en onderzoekers houden zich daarnaast ook steeds actiever bezig met de stad Delft. Daar werken we als universiteit actief aan. De TU Delft is natuurlijk een internationale universiteit maar wil ook graag lokaal van belang zijn.” 
De professoren hebben een gastles verzorgd op de volgende basisscholen: Max Havelaar, Het Mozaïek, De Horizon, Het Talent, Rembrandtschool, Eglantier Tanthof, Delftse Montessorischool, Maurice Maeterlinckschool, International School Delft.

TU Delft / Frank Auperlé

Organisatie 
Meet the professor wordt georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Delft en het programma WIJStad van de TU Delft. In het Wetenschapsknooppunt TU Delft werken medewerkers, onderzoekers en ontwerpers van de TU Delft samen met leerkrachten basisonderwijs aan projecten waarbij het ontwerpproces centraal staat. Doel is om zowel leerlingen als leerkrachten te stimuleren in creatief denken, ontwerpen en onderzoeken. Zie www.tudelft.nl/wetenschapsknooppunt.

Het programma WIJStad inspireert en verbindt bewoners, studenten en onderzoekers. Hoe? Wetenschappers doen ook onderzoek in Delft, studenten denken na over de stad en dragen op sociaal vlak hun steentje bij door zich vrijwillig in te zetten voor bewoners. Zo ontstaat een waardevolle uitwisseling tussen de stad en de universiteit. Meer informatie? Kijk op www.tudelft.nl/wijstad of volg ons Facebook en Twitter @WIJStad.

TU Delft / Frank Auperlé
TU Delft / Frank Auperlé