Tips voor thuiswerken

Vanwege de maatregelen werken nu veel collega’s thuis. Deze tips kunnen je daarbij op weg helpen.

Toegang tot mail, bestanden en systemen

Alle informatie over mail, bestanden en systemen vind je in dit document.

Het is van belang dat iedereen die thuiswerkt zo min mogelijk gebruik maakt van de Citrix omgeving (die benaderbaar is via weblogin.tudelft.nl). Citrix heb je voor de meest gangbare werkzaamheden ook niet nodig. Het aantal licenties dat we hebben voor Citrix is beperkt, en we moeten deze reserveren voor collega’s die het heel hard nodig hebben. Je kunt gebruik maken van andere mogelijkheden om thuis te werken. Er zijn er meerdere en je vindt ze in het document in de link hierboven.

Hulp bij onderzoek

Een ICT-collega maakte een handig overzicht van alle online systemen binnen en buiten de  TU Delft, speciaal voor onderzoekers.

Houd contact met collega’s

Je spreekt je collega’s minder vaak als je vanuit huis werkt, terwijl het juist nu belangrijk is om aandacht te hebben voor elkaar. Dat kan per e-mail of telefonisch, maar ook met Skype (for Business) of WhatsApp (groepen). Probeer afspraken te maken met je leidinggevende en collega’s over hoe en wanneer je contact hebt met elkaar.

Maak afspraken met huisgenoten

De kans is groot dat je niet alleen thuis bent. Maak daarom met je familie of huisgenoten afspraken om zo prettig en efficiënt mogelijk thuis te werken. Het helpt ook om vaste werktijden aan te houden en te zorgen voor voldoende pauzes.

Inrichting van je thuiswerkplek

Hele dagen thuiswerken vergt een goed ingerichte thuiswerkplek. Tips om je thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten, vind je hier.

Opvang kinderen

We realiseren ons dat de maatregelen om ook (basis)scholen te sluiten extra belastend kunnen zijn voor ouders met kinderen. We zullen met z’n allen op zoek moeten naar creatieve oplossingen. Als TU Delft proberen we ouders maximaal tegemoet te komen, maar we moeten tegelijkertijd oog houden voor de voortgang van onze primaire processen – zowel in onderwijs, onderzoek als ondersteuning.

Daarom vragen we je het volgende: Probeer zoveel mogelijk thuis te werken. We gaan ervan uit dat iedereen zo goed mogelijk probeert  een goede en reële balans tussen thuiswerken en de zorg voor de kinderen te vinden.

Probeer waar nodig en in het geval wanneer thuiswerken niet mogelijk is, in overleg met je partner/andere ouders/collega’s/familie/buren/oppas/etc. een alternatief of alternatieve opvang en verzorging van je kind(eren) te organiseren. Wellicht kun je in overleg met je leidinggevende ook je werktijden aanpassen.

Personeel dat nodig is voor afstandsonderwijs valt onder de cruciale beroepsgroepen voor wie de (basis)scholen en kinderopvangverblijven nog wel open zijn. Dat betekent dat medewerkers van de TU Delft die betrokken zijn bij online onderwijs gebruik mogen maken van de kinderopvangfaciliteiten. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kan er een beroep worden gedaan op noodopvang.

Maak je normaal geen gebruik van kinderopvang, maar oefen je een cruciaal beroep uit en wil je gebruik maken van noodopvang? Dan kun je jouw kind aanmelden voor noodopvang bij Stichting Rijswijkse Kinderopvang, waarvan True Colors Delft op de TU Delft campus onderdeel uitmaakt. Deze noodopvang is zowel voor dagopvang (0-4 jaar) als naschoolse opvang na schooltijd (4-12 jaar). Noodopvang is ook voor deze ouders gratis. Meld je kind aan via het aanmeldformulier op de website van Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Vermeld bij beide verzorgers duidelijk welk beroep je uitoefent en wie jouw werkgever is. Let op: noodopvang is mogelijk op basis van beschikbaarheid.

Lees hier meer informatie over deze noodopvang.

Heb je een verklaring nodig voor je school of kinderdagverblijf van je kind? Vul dan deze aanvraag in.

We begrijpen natuurlijk dat er even tijd nodig is om de opvang en zorg voor je kinderen goed te kunnen regelen. Als het je echt niet lukt om op korte termijn oplossingen te vinden, kan aanspraak worden gemaakt op calamiteiten- en/of buitengewoon verlof. Een en ander in overleg met je leidinggevende.