Informatie voor medewerkers

Of je nu thuis werkt met alle uitdagingen van dien of voor je werk naar de campus moet komen, de werksituatie is voor iedereen veranderd. Het kan een grote uitdaging zijn om een goede balans te vinden tussen werk en privé, zeker voor collega’s die het werken moeten combineren met zorg en scholing van hun kinderen. Dat vraagt veel. Ook voor collega’s die alleen zijn en weinig sociale contacten hebben, of van wie het werk stil is komen te liggen, kan deze situatie ontzettend moeilijk zijn. Nog los van de zorgen die de coronacrisis met zich meebrengt voor de gezondheid van onszelf en dierbaren.

Het is dan niet zo gek als je merkt dat de coronacrisis teveel van je begint te vragen. Heeft de coronacrisis effect op je gezondheid of je werk, dan kun je op verschillende manieren ondersteuning vragen. Kijk ook eens bij de thuiswerktips. Je vindt daar informatie die je kan helpen om prettiger thuis te werken, bijvoorbeeld door het goed inrichten van je digitale en fysieke werkplek.

Bespreek het met collega's

Het is belangrijk om het te uiten als het je teveel wordt. Maak het bijvoorbeeld bespreekbaar met collega’s met wie je goed contact hebt, en geef het aan bij je leidinggevende. Samen met hen kun je bespreken wat er eventueel gedaan kan worden, bijvoorbeeld om je werkdruk te verlagen.

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Je kunt voor hulp en advies ook terecht bij de bedrijfsmaatschappelijker werker, Marinka Versteeg. Kijk hier wat zij voor je kan doen of benader haar direct via telefoonnummer +31 (0)6 51 27 29 33 of per e-mail: a.l.m.versteeg@tudelft.nl. Gesprekken met de bedrijfsmaatschappelijk werker zijn vertrouwelijk.

Werkdruk- en vitaliteitscoach voor docenten en onderwijsondersteuners

Worstel jij ook met de huidige werkdruk, met de overgang naar digitaal lesgeven en werken? En vraag je je af hoe je overeind blijft? Het kan helpen om hierover met iemand in gesprek te gaan. HR biedt in samenwerking met het Health Coach Programma (HCP) speciaal voor onderwijspersoneel individuele coaching aan. 

Kies jouw eigen coach uit en bespreek in één tot drie coachgesprekken via Skype je wensen en uitdagingen. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar, maar zeker ook werkdruk, weerbaarheid en gezondheid. Kijk hier voor meer informatie over de coaches en om je aan te melden.

PhD kandidaat in tijden van Corona

We kunnen ons voorstellen dat het overweldigend is om heel veel informatie te krijgen van verschillende bronnen. Daarom heeft de Graduate School een lijst gemaakt met ‘handige links in tijden van Corona'. De links zijn gelabeld in [haakjes] zodat je direct ziet welke informatie je er vindt. Klik hier om een kijkje te nemen

Aanbod Studium Generale en X

Ook Studium Generale en X hebben hun aanbod aangepast. Op maandag en vrijdag richt Studium Generale zich op Mental Health & Wellbeing, bijvoorbeeld door gratis Yoga & Meditatie sessies aan te bieden. Deze vind je elke maandag en vrijdag om 12.30 uur op dit Instagram account. Of bekijk hun ‘Corona care package’. X organiseert diverse online activiteiten voor sport en ontspanning. Een overzicht vind je op hun website en neem ook hier eens een kijkje.

E-learning: online trainingen

Je kunt een licentie aanvragen voor Studytube, een e-learning platform, waar je diverse trainingen kunt volgen die je in deze coronatijd kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan de trainingen ‘Timemanagement: slimmer werken’ en ‘Minder stress door veerkracht’. Meer informatie over Studytube of over hoe je een licentie kunt aanschaffen, vind je hier.   


Tips voor thuiswerken

Vanwege de maatregelen werken nu veel collega’s thuis. Deze tips kunnen je daarbij op weg helpen.

Toegang tot mail, bestanden en systemen

Alle informatie over mail, bestanden en systemen vind je in het document ‘Thuiswerken bij de TU Delft’, die je vindt onder Downloads.

Het is van belang dat iedereen die thuiswerkt zo min mogelijk gebruik maakt van de Citrix omgeving (die benaderbaar is via weblogin.tudelft.nl). Citrix heb je voor de meest gangbare werkzaamheden ook niet nodig. Het aantal licenties dat we hebben voor Citrix is beperkt, en we moeten deze reserveren voor collega’s die het heel hard nodig hebben. Je kunt gebruik maken van andere mogelijkheden om thuis te werken. Er zijn er meerdere en je vindt ze in het document in de link hierboven.

Inrichting van je thuiswerkplek

Hele dagen thuiswerken vergt een goed ingerichte thuiswerkplek. Tips om je thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten, vind je hier.

Contact met collega's

Je spreekt je collega’s minder vaak als je vanuit huis werkt, terwijl het juist nu belangrijk is om aandacht te hebben voor elkaar. Dat kan per e-mail of telefonisch, maar ook met Skype (for Business) of WhatsApp (groepen). Probeer afspraken te maken met je leidinggevende en collega’s over hoe en wanneer je contact hebt met elkaar.

Maak afspraken met huisgenoten

De kans is groot dat je niet alleen thuis bent. Maak daarom met je familie of huisgenoten afspraken om zo prettig en efficiënt mogelijk thuis te werken. Het helpt ook om vaste werktijden aan te houden en te zorgen voor voldoende pauzes.

Hulp bij onderzoek

Een ICT-collega maakte een handig overzicht van alle online systemen binnen en buiten de  TU Delft, speciaal voor onderzoekers.