Georgios Andreadis: TU Delft Best Graduate

Nieuws - 17 november 2020

Vandaag, 17 november, organiseerde het Universiteitsfonds Delft de TU Delft Best Graduate Award Ceremony. Acht beste afstudeerders van de TU Delft presenteerden online hun excellente afstudeerscriptie. De prestigieuze titel TU Delft Best Graduate 2020 ging naar ir. Georgios Andreadis, afgestudeerd aan de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). Georgios deed onderzoek naar de capaciteitsplanning van datacentra. Dankzij zijn onderzoek kunnen we in de toekomst goedkoper, efficiënter en duurzamer aan de steeds maar toenemende vraag naar rekenkracht voldoen.

Ik voel me zeer vereerd dat mijn werk met deze onderscheiding wordt erkend. Zeker na het zien van alle inspirerende onderzoeksprojecten van de andere Best Graduates!

― Georgios Andreadis

'Georgios is een uniek talent'

Prof.dr. Rob Mudde, Vice Rector Magnificus/Vice President Education, en Voorzitter TU Delft Best Graduate Jury: 'Georgios Andreadis is een uniek talent. Zijn scriptie omvat alles wat we hopen te zien van onze afstudeerders. Het werk van Georgios heeft geleid tot een zeer praktische tool met potentie om internationaal de standaard te worden. Zijn werk heeft tot maar liefst twee wetenschappelijke publicaties in een gerenommeerd tijdschrift geleid.

Dat hij hiervan ook de eerste auteur was, is een zeldzame, misschien zelfs unieke prestatie voor een Nederlandse masterstudent. Hij studeerde af met het prachtige cijfer 10 en zijn scriptie zal nu dienen als een helder voorbeeld en een maatstaf voor toekomstige afgestudeerden in de computerwetenschappen.'

Hoe houden we de cloud duurzaam in de lucht?

'Net als de wegen waar ze aan liggen en de dijken waar ze achter liggen, zijn cloud datacentra een essentieel deel van onze nationale, en wereldwijde, infrastructuur', aldus Georgios. Bij het eerstejaarscollege over Computer Organisation raakte Andreadis geboeid door de architectuur van computersystemen en hoe je die efficiënt kan managen. Uiteindelijk leidde deze interesse tot een masteronderzoek in de @Large Research groep van Alexandru Losup, professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn groep is gespecialiseerd in computersystemen die massaal zijn wat betreft de hoeveelheid hardware, het aantal gebruikers of de hoeveelheid door de computer(s) uit te voeren taken. Georgios ontwikkelde de tool Capelin, die capaciteitsplanners ondersteunt die zich bezighouden met nieuwe hardware. Dankzij zijn onderzoek kunnen we in de toekomst goedkoper, efficiënter en duurzamer aan de steeds maar toenemende vraag naar rekenkracht voldoen. Veel organisaties, van industrie tot wetenschappelijke instituten, hebben interesse getoond in Capelin om onderdeel te maken van hun planningsproces zodra de software beschikbaar komt.

TU Delft Best Graduate Award Ceremony 2020

De acht beste afstudeerders, de beste van elke faculteit, ontvingen de Best Graduate Medal en Certificate of Excellence als erkenning voor hun afstudeerwerk, persoonlijke toewijding, algemene studieresultaten en de manier waarop ze deze hebben bereikt. De winnaar van de TU Delft Best Graduate Award 2020 ontving naast de eer, het symbolische beeldje ‘Op weg naar een mooie toekomst’ en een nieuwe laptop aangeboden door Dell. Alle Best Graduates ontvingen ieder ook een geldprijs van 1000 euro en een KIVI-lidmaatschap. Lees hieronder de verhalen van Georgios Andreadis en de andere zeven genomineerden:

Faculteit IO
Faculteit 3mE
Faculteit BK
Faculteit CiTG
Faculteit EWI
Faculteit LR
Faculteit TBM
Faculteit TNW