Buitensportverenigingen kunnen het veld op!

Nieuws - 04 juni 2020 - Communication

De deuren van X gaan voorzichtig open. Sinds afgelopen dinsdag 2 juni kun je weer de tennisbaan op, mits je van tevoren een baan reserveert. Wij zijn blij om te zien dat er met veel plezier en op veilige wijze gespeeld wordt. Dat betekent dat we, na een vooralsnog geslaagde eerste week, op maandag 8 juni van start gaan met trainingen van de buitensportverenigingen.

Voetballers, hockeyers, survivalrunners, rugbyers, tennissers, korfballers en Lacrossers, jullie kunnen je sporttas weer tevoorschijn halen en voor trainingen het veld op. Uiteraard vinden de trainingen plaats in een aangepaste vorm, zodat ze voldoen aan de veiligheidsmaatregelen. Zorg daarnaast dat je zelf goed voorbereid naar X komt: lees onze voorwaarden en check bij jouw vereniging of er nog aanvullende maatregelen gelden.

Na afloop met elkaar een drankje doen? Helaas, dat kan nog niet. Maar hopelijk kunnen we na een positieve tussenevaluatie de gefaseerde opschaling voortzetten, zoals ticketuren, individueel gebruik en horeca. Houd de website dus goed in de gaten.

Beheersbaarheid
Met de gefaseerde opening zal ook het aantal bezoekers bij X stapsgewijs toenemen. Om alle bezoekers zo verspreid mogelijk te kunnen ontvangen, hanteren we per 8 juni ruimere openingstijden:

  • maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 23:00 uur;
  • in de weekenden van 11:00 tot 22:00 uur.

Let op: het is nog niet de bedoeling dat je op eigen gelegenheid naar X komt. X is uitsluitend open voor leden van de verenigingen die deelnemen aan de trainingen en tennissers die vooraf een baan hebben gereserveerd. Het is ook nog niet mogelijk om als toeschouwer langs het veld te staan.

Tennis
Ook als tennisser heb je de gelegenheid om vanaf 8 juni later op de avond (tot 23:00) en in de weekenden (tot 22:00) een tennisbaan reserveren. Daarnaast bleek er veel vraag naar dubbelspel. Vanaf heden, 4 juni, kunnen wij dubbelspel weer toestaan, mits je speelt met een duo dat een andere baan heeft gereserveerd in hetzelfde tijdsslot. Hiermee waarborgen we de maximaal beheersbare capaciteit. 

Vanzelfsprekend dienen we te allen tijde rekening te houden met het feit dat de situatie in Nederland en/of op de campus snel kan veranderen en de versoepelingen, indien nodig, bijgesteld of teruggedraaid worden. Ook kan mogelijk besloten worden om X deels in te zetten voor onderwijsactiviteiten.

Wij wensen alle leden van de buitensportverenigingen veel plezier!