Corona-update n.a.v. persconferentie 28 september

Nieuws - 29 september 2020 - Communication

Gisteren kondigde de Nederlandse overheid aangescherpte maatregelen aan om de tweede golf van het coronavirus te kunnen breken. X neemt deze maatregelen vanzelfsprekend zeer serieus en doet er alles aan om het aanbod veilig en verantwoord te houden. Vooralsnog zijn er alleen aanpassingen nodig voor Cafe X en de kleedkamers en worden enkele evenementen mogelijk aangepast, geannuleerd of verplaatst.

Aanbod
Het aanbod van X voldoet in de huidige vorm gelukkig al aan de aangekondigde maatregelen. Je kunt dus gewoon deelnemen aan ticketuren, deelnemen aan verenigingsactiviteiten en gebruik maken van de fitness. Ook de cursussen, die vanaf maandag 12 oktober van start gaan, voldoen aan alle normen. Vanaf maandag 5 oktober kun je je hiervoor dus met een gerust hart inschrijven.

Houd je aan de maatregelen
Wij willen wel extra benadrukken dat het van uiterst belang is om je te allen tijde aan de veiligheidsmaatregelen te houden. Lees ze nog eens na op onze website bij Algemene voorwaarden.

Horeca
Cafe X wordt in eerste instantie gezien als één van de horecagelegenheden op de campus, waar meer mensen dan alleen sporters graag naartoe komen. Vanwege de gemêleerde samenstelling van X- bezoekers doordeweeks, is besloten dat Cafe X gewoon open kan blijven. Wel gaat Cafe X vanaf vandaag eerder dicht, namelijk om 22:00 uur. Vanaf 21:00 mogen er geen nieuwe bezoekers meer naar binnen en is de bar gesloten. Daarnaast is de toegestane capaciteit ingeperkt: binnen is er plek voor maximaal dertig mensen en buiten op het terras maximaal veertig mensen. Ook is de tafelindeling aangepast, zodat je met maximaal vier personen op afstand aan een tafel kunt zitten.

In het weekend vinden bij X voornamelijk sportactiviteiten plaats en faciliteert de horeca met name de bezoekers die gebruik maken van het sportaanbod. Om bij te dragen aan de doelstelling achter de maatregel om horeca bij sportgelegenheden te sluiten, zal Cafe X in het weekend niet open zijn.

Evenementen
Voor de komende weken staan enkele evenementen gepland. We zullen per evenement bekijken of deze wel, niet of in een andere vorm door kan gaan. Houd hiervoor onze website en social media goed in de gaten.

Kleedkamers en douches
Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. X had een uitzondering gemaakt voor uitspelende teams die voor competitiewedstrijden naar X kwamen; zij konden wel gebruik maken van een kleedkamer. Deze uitzondering moeten we terugdraaien, dat betekent dat ook uitspelende teams X direct na de wedstrijd moeten verlaten.