Herinrichting buitenterrein bijna klaar

Nieuws - 29 mei 2020 - Communication

Ondanks dat de afgelopen periode X gesloten was voor bezoekers, is in de afgelopen twee maanden dagelijks doorgewerkt aan de herinrichting van de buitenruimte. En dat is goed te zien!  

Ruimte voor ontmoeting en fietsen
Wat meteen opvalt is de herbestrating van het plein aan de voor- en achterzijde, wat een ruimtelijk effect geeft. De plaatsing van ruime houten banken geven straks extra reden om lekker van het zonnetje genieten en vormen een handige ontmoetingsplek. Ook is de overdekte fietsenstalling onder het voormalige cultuurgebouw leeggeruimd en opnieuw ingericht met dubbellaagse fietsenstallingen, waardoor er nu 524 fietsparkeerplaatsen zijn gecreëerd. Daarnaast is het terrein aan de BalPol-zijde flink op de schop gegaan, wat resulteert in een tweemaal zo groot grondoppervlak voor de Campus Farm. Dat maakt het tuinieren binnenkort nog een stukje leuker!

The finishing touch
In de komende weken tot eind juni wordt aan de laatste fase gewerkt. Het toegangspad naast de tennisbanen wordt vernieuwd en er zijn er afrondende werkzaamheden op en rondom het voorplein. Er worden ruim 500 fietsbeugels worden geïnstalleerd in een nieuwe opstelling. Ook wordt er straatmeubilair geplaatst zoals nieuwe, prullenbakken, zitbanken en LED-verlichting.

Hopelijk kun je het resultaat binnenkort komen bewonderen. Wij zijn heel benieuwd wat je er van vindt!