X schaalt geleidelijk verder op

Nieuws - 17 juni 2020 - Communication

Na positieve bevindingen in de afgelopen drie weken kan X de komende maanden geleidelijk verder opschalen. In de komende periode (voorlopig tot 1 september) worden stapsgewijs meer onderdelen van het aanbod van X weer mogelijk. Als eerste stap in deze fase gaat Cafe X open met een afhaalconcept en een vernieuwd terras. Daarnaast kun je weer verschillende muziekstudio’s reserveren en zijn, naast de tennisvelden, ook de beachvolleybalvelden te reserveren. In de tweede stap starten ticketuren die in de buitenlucht worden georganiseerd. In de derde stap kun je ook weer deelnemen aan binnenactiviteiten, zoals het ACTlab.

X ziet het als haar rol om, zeker in deze uitzonderlijke periode, goed te luisteren naar de behoeftes binnen de studenten- en TU-community. En nu de maatregelen in Nederland iets versoepeld zijn, zien wij kansen om jou en je vrienden of collega’s weer een plek te bieden waar je elkaar op veilige en verantwoorde wijze weer kunt ontmoeten. De stappen die wij voor ogen hebben, zullen wij de komende weken constant monitoren en evalueren, zodat we ook kunnen blijven anticiperen op de wellicht veranderende behoeftes. Vanzelfsprekend dienen we hierbij te allen tijde rekening te houden met het feit dat de situatie in Nederland en/of op de campus snel kan veranderen en de versoepelingen, indien nodig, bijgesteld of teruggedraaid dienen te worden.

Stap 1: 22 juni
Vanaf maandag 22 juni is Cafe X open voor het afhalen van heerlijke broodjes, pizza’s, (vegetarische) burgers, pasta’s, salades of soep. Je kunt je gerecht meenemen naar huis, maar je kunt er ook voor kiezen om met vrienden neer te strijken op het vernieuwde terras. Houdt er wel rekening mee dat het terras plaats biedt voor maximaal 50 personen, uitgaande van de 1,5-meter-maatregel. Benieuwd naar de complete menukaart? Bekijk hem alvast op onze website.

Ook heb je de mogelijkheid, om naast een tennisbaan, een beachvolleybalveld te reserveren. En wil je graag spelen op je muziekinstrument of oefenen met je band, dan kun je bij X één van de muziekstudio’s reserveren. De muziekstudio’s zijn tot 6 juli beschikbaar, vanaf dan sluit de toegang naar Freetown vanwege verbouwingswerkzaamheden.

Stap 2: 29 juni
Vanaf maandag 29 juni kun je deelnemen aan ticketuren buiten. Denk hierbij aan de vertrouwde ticketuren zoals Hatha Yoga, Zumba, Hardlopen en Billen Benen & Buik (BBB). Het complete rooster en de exacte locaties komt binnenkort online. Zorg dat je je dan voor jouw favoriete ticketuur vooraf inschrijft via onze webshop.

Het sportaanbod buiten breiden we verder uit en je kunt dan ook een hockeyveld, voetbalveld en basketbalveld reserveren.

Stap 3: 6 juli
Per maandag 6 juli kunnen we weer activiteiten binnen opstarten, mits de aangekondigde versoepelingen van de Nederlandse overheid doorgaan. X treft hiervoor de benodigde voorbereidingen en onderzoekt wat wel en niet haalbaar is. Hierbij wordt ook onderzocht of de fitness in aangepaste vorm open kan gaan en/of Cafe X open kan gaan met een concept binnen.

Je kunt in ieder geval weer terecht in de VR-Booths en het Art, Crafts & Technology Lab (ACTlab). Je kunt aan de slag met de 3D-printer of lasersnijders. Wel dien je in het bezit te zijn van een ACTlab-certificaat en van tevoren een tijdslot te reserveren via onze webshop. De Community nights en Certificaatavonden komen na de zomer weer terug. 

Next steps
Afhankelijk van de behoeften en versoepelingsmaatregelingen, onderzoeken we of het mogelijk is om nog meer stappen te zetten binnen de huidige opschaling (tot 1 september). Ondertussen vinden ook gesprekken plaats welke rol X gaat spelen vanaf 1 september, als het nieuwe academische jaar van start gaat.

Voor uitgebreidere informatie per onderdeel zullen we jullie de komende weken stapsgewijs informeren, dus houd de website goed in de gaten voor nieuwe updates.

Veiligheid
Wij vragen je om goed voorbereid naar X te komen en je te allen tijde te houden aan onze algemene veiligheidsmaatregelen. Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.

Om de spreiding onder alle bezoekers te maximaliseren, hanteren we de volgende openingstijden:

  • maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 23:00 uur;
  • in de weekenden van 11:00 tot 22:00 uur.