Het Electrical Sustainable Power Lab (ESP Lab) is genomineerd voor de Gulden Feniks 2021. De vakjury maakte een selectie uit 54 inzendingen, heeft de geselecteerde projecten bezocht en vervolgens acht projecten genomineerd. Samen met de zeven andere genomineerden strijdt het ESP Lab om deze eervolle prijs voor de meest excellente voorbeelden van renovatie- en transformatieprojecten.

De Gulden Feniks is in 2011 in het leven geroepen door NRP, een onafhankelijk kennisnetwerk voor de volle breedte van de vastgoedsector. Met de prijs worden de voorbeelden voor het voetlicht gebracht om interessante informatie zoals succesfactoren en leerpunten uit de verschillende projecten over te dragen.

De beoordeling van de inzendingen is in handen van een breed samengestelde vakjury. De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking vindt plaats tijdens het NRP Congres op 16 november 2021. Dan wordt ook het juryrapport gepubliceerd.

Om de klimaatdoelen te halen moet Nederland meer stroom uit zon en wind gaan halen. Om deze gigantische uitdaging te tackelen, is er geĆÆnvesteerd in dit gloednieuwe laboratorium. Hiermee kan het Nederlandse elektriciteitsnetwerk worden klaargestoomd voor de toekomst. Op 1 oktober 2021 wordt het ESP Lab officieel geopend.