AeroDelft terug op de faculteit LR

Nieuws - 20 juli 2021

Deze zomer verplaatst AeroDelft hun prototype van de Phoenix naar de vliegtuighal van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, om daar verder te werken aan hun missie: bewijzen dat emissievrije luchtvaart mogelijk is door ’s werelds eerste bemande vliegtuig op vloeibare waterstof te ontwikkelen. 

AeroDelft is in 2017 opgericht door twee LR studenten. Met project Phoenix werken zij aan het eerste vliegtuig op vloeibare waterstof. Net als de faculteit streeft het studententeam naareen klimaatneutrale luchtvaart en zijn ook zij er van overtuigd dat dat mogelijk is.

‘We zijn zeer verheugd om AeroDelft terug te mogen verwelkomen in onze faculteit. We zijn altijd nauw betrokken geweest bij de studenten van AeroDelft, waarvan ook een groot deel aan onze faculteit studeert. Het voelt als een logische stap om die samenwerking verder uit te breiden. Op deze manier kunnen ook nieuwe studenten van de ervaring van AeroDelft leren. We kijken er naar uit de Phoenix in onze vliegtuighal te zien staan’, aldus decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek Henri Werij. 

Recent sloot AeroDelft zich al aan bij de Aerospace Innovation Hub@tudelft, ook gevestigd in het pand van de faculteit, en nu zal dus ook de Phoenix naar de vliegtuighal verplaatsen. AeroDelft kan van de faciliteiten in de vliegtuighal gebruik maken voor project Phoenix. Er is voldoende ruimte om te werken aan de 6 meter brede waterstofdrone, die binnenkort zijn eerste vlucht zal maken. 

Jan-Willem van Zwieten, team-manager van AeroDelft: ‘De faculteit luchtvaart- en ruimtevaarttechniek is voor AeroDelft altijd al een thuisbasis geweest. We zijn er ‘geboren’, zijn even ‘uit huis’ geweest en komen nu dus terug om de volgende fase in te gaan. Voor de Phoenix PT, de onbemande drone, betekent dit de vliegtest fase en voor de Phoenix FS, het bemande 2-zits vliegtuig is dit de assemblage fase. Dankzij de faciliteiten van de vliegtuighal zullen we in staat zijn om beide projecten in een stroomversnelling te brengen op weg naar een schonere lucht; een visie die we beiden delen!’