National Geographic Magazine: ‘How Green, How Soon’

Nieuws - 23 september 2021

De cover story van National Geographic Magazine in oktober ‘How green, how soon?’ gaat over duurzame luchtvaart. In het voorjaar bezocht de topfotograaf Davide Monteleone de faculteit om spectaculaire foto’s en video’s te maken van de Flying-V en de SmartX-alpha flexibele vliegtuigvleugel voor het magazine. Hiervoor werden het schaalmodel van de Flying-V en de vleugel met behulp van ‘Particle Image Velocimetry (PIV)’ getest in de Open Jet Facility. Het verhaal en de beelden van de Flying-V zijn uiteindelijk door de redactie van het  tijdschrift gekozen voor het papieren magazine, de flexibele vleugel is ook op de website te zien.

Klik op de omslag hieronder om het artikel te lezen op de website van National Geographic of koop het magazine in de winkel. De Nederlands/Beligishe editie is door het hele land te koop vanaf 30 september en de Internationale editie vanaf de eerste week in oktober in Nederland.

Nederlands/Belgische editie

credit: National Geographic

Internationale editie

credit: National Geographic

Sneak preview van het beeldmateriaal

Met toestemming van National Geographic Magazine mogen we een sneak preview geven van de visuals die erin staan. Uiteraard niet geschikt om te kopiëren en gebruiken voor eigen gebruik.

De Flying-V, ontwikkeld aan de TU Delft, wordt getest in een windtunnel. Dankzij het revolutionaire V-model verbruikt het toestel vermoedelijk tot twintig procent minder brandstof dan conventionele toestellen. Zowel Airbus als Boeing heeft al proefvluchten met vergelijkbare modellen uitgevoerd. (Davide Monteleone/National Geographic)

Meer informatie: