Behnam Taebi en Martijn Warnier benoemd tot hoogleraar

Nieuws - 02 februari 2021 - Webredactie

Het College van Bestuur heeft Behnam Taebi benoemd tot hoogleraar Energy & Climate Ethics en Martijn Warnier tot hoogleraar Complex Systems Design.

Behnam Taebi
In de afgelopen twee decennia zijn de ethiek van energie en van klimaatverandering als onderzoeksvelden sterk gegroeid. Behnam Taebi wordt nationaal en internationaal gezien als een van de (rijzende) sterren op deze gebieden. Hij heeft uitgebreid over deze onderwerpen gepubliceerd en heeft een groot netwerk in zowel academische als beleidskringen.

Met een promotie van BehnamTaebi tot hoogleraar Ethiek van Energie en Klimaatverandering versterkt de TU Delft haar wetenschappelijke positie en maatschappelijke impact op de onderwerpen ethiek van energie en van klimaatverandering. Onderzoek naar klimaatverandering en de energietransitie zal de komende decennia wereldwijd alleen maar in belang toenemen. Beide vraagstukken zijn in veel disciplines aan de TU Delft belangrijke onderzoeksonderwerpen, waarbij algemeen wordt erkend dat er hierbij ook aandacht besteed moet worden aan morele en maatschappelijke waarden. De TU Delft heeft zich de afgelopen jaren een vooraanstaande positie verworven op het gebied  van de ethiek en filosofie van de techniek en deze promotie zal bijdragen aan het bestendigen en verder versterken van deze positie.

Martijn Warnier
Martijn Warnier is sinds 2013 associate professor met een uitstekende staat van dienst in onderzoek, onderwijs en leiderschap. Hij is opgeleid als computer scientist. Zijn huidig onderzoek richt zich op complex systems design, met als toepassingsgebieden o.a. energie en de energietransitie. Daarbij zoekt hij actief de samenwerking met andere disciplines. Warnier is een uitstekend onderzoeker die zich met zijn onderzoek in de kern van de TBM research agenda bevindt. Hij weet zijn onderzoek te vertalen naar maatschappelijk zeer relevante toepassingen en is ook in de community van energie-onderzoekers een gerespecteerde collega met een uitgebreid extern netwerk. Met de positie als hoogleraar zal Martijn Warnier zijn wetenschappelijke en maatschappelijke impact kunnen versterken.