Paper gepubliceerd in PLoS ONE over "The Big Participatory Value Evaluation" door Niek Mouter, José Ignacio Hernández en Anatol Itten

Nieuws - 13 mei 2021 - Webredactie

Er is een paper gepubliceerd over PWE in PLoS ONE genaamd "Public participation in crisis policymaking. How 30,000 Dutch citizens advised their government on relaxing COVID-19 lockdown measures" geschreven door Niek Mouter, José Ignacio Hernández en Anatol Itten.

Vorig jaar lieten 30.000 mensen hun voorkeuren kennen over de versoepeling van COVID-19 lockdown-maatregelen. Opvallende resultaten waren dat het overgrote deel van deze mensen adviseerden om overbelasting van het gezondheidszorgsysteem te vermijden en voorstander waren van beslissingen die tot eenheid leiden, niet tot verdeeldheid.

In de paper bespreken de auteurs hoe een PWE verschilt van andere participatieve methoden en methoden voor het uitlokken van voorkeur, welke resultaten worden geproduceerd door een PWE en hoe deelnemers het ervaren betrokken te raken bij beleidsvorming door deel te nemen aan een PWE. Het onderzoek toonde aan dat het laten ervaren van ingewikkelde overheidsdilemma's door burgers niet alleen hun begrip van de sociale, gezondheids- en economische gevolgen van COVID-19-maatregelen verbetert, maar ook politieke ideeën, argumenten en waarden aanscherpt.

/* */