Webinar: Raadplegen van burgers in de energietransitie

Nieuws - 07 april 2021 - Webredactie

Op 21 April, van 15:30 tot 17:00 wordt er een webinar over de energietransitie gehouden. De energietransitie raakt iedereen. Daarom is het belangrijk te weten wat de voorkeuren van de omwonenden zijn. In dit Webinar presenteren we twee recente voorbeelden die een verschil maakten met de nieuwe raadplegingsmethode participatieve waarde evaluatie (PWE). 

De essentie van een PWE is dat burgers in een online experiment op de stoel van een bestuurder worden gezet en tussen een aantal mogelijke beleidsopties moeten kiezen.

Shannon Spruit en Auke van Keulen vertellen wat er nodig was om toekomstige energieplannen in Súdwest-Fryslân te co-creëren en hoe dit het sociale contract tussen burgers en de overheid herstelde. Vernieuwend aan deze PWE is de combinatie met een burgerforum dat de beleidsopties bedacht en de resultaten omzette in beleidsaanbevelingen. Marion Collewet en Hans Roeland Poelman presenteren hoe in Amsterdam Nieuw Sloten de voorkeuren van bewoners voor alternatieven voor aardgas werden geïnventariseerd. Het Webinar sluit af met Break-Out sessies waarin we samen tot lessen en aanbevelingen komen.

Via onderstaande link kun je je registreren om 21 April, 15:30 - 17:00 (gratis!) deel te kunnen nemen aan het PWE webinar:

Niek Mouter (TU Delft & Populytics)

Shannon Spruit (Populytics)

Auke van Keulen (Burgerforum Súdwest-Fryslân)

Marion Collewet (Universiteit Leiden)

Hans Roeland Poolman (Energietransitie Nieuw Sloten)